Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Kancelářské potřeby, ovoce

Platnost od 17.1. do 23.1.


Kancelářské potřeby, ovoce - strana 6










     

Kancelářské potřeby, ovoce - strana 6

RECEPTY Všechny ryby uvedené v receptech hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! Splněná přání i bez zlaté rybky! uzené makrely Paštika z s s pistáciemi Platý Potřebujeme: • • • • • 200 g uzené makrely 1 malou čili papričku, zbavenou semen a nakrájenou nadrobno 1 prolisovaný stroužek česneku • 3 lžíce lístků koriandru • 150 g zakysané smetany 1 malou červenou cibuli, nakrájenou nadrobno • 2 lžíce limetové šťávy • sůl a pepř plátky citronu a snítky kopru na ozdobu • 4 krajíčky toastového chleba bez kůrek Postup: Uzenou makrelu zbavíme kůže a maso rozdrobíme na kousky. Kosti odstraníme. Maso pak rozmixujeme společně s nakrájenou čili papričkou, prolisovaným česnekem, koriandrem a zakysanou smetanou na hladkou hmotu. Hmotu přeneseme do mísy a vmícháme do ní cibuli a limetovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme. Paštika bude v této fázi vypadat velmi měkká, po důkladném vychlazení v chladničce však ztuhne. Chladíme ji několik hodin nebo do druhého dne. Připravíme toasty: Silnější krajíčky chleba bez kůrek opečeme po obou stranách pod rozehřátým grilem a potom rozdělíme ostrým nožem vodorovně na 2 plátky. Ty pak rozkrojíme po uhlopříčce na trojúhelníky. Z každého krajíčku tak získáme 4 trojúhelníky. Trojúhelníky rozložíme na grilovací plech neopečenou stranou navrch a opečeme pod grilem dozlatova. Vychlazenou paštiku ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a podáváme s toasty. Pramen a foto: Špalíček receptů – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART v omáčce mojo Čerstvý losos Potřebujeme: • 750 g plátků z platýse • sůl • 3 lžíce rozehřátého másla • 60 g vyloupaných pistácií, nakrájených nadrobno Postup: Plátky platýse osolíme a potřeme rozehřátým máslem. Nakrájené pistácie dáme na velký talíř a obalíme v nich důkladně maso. Grilovací pánev rozehřejeme na středně silném ohni a obalené rybí maso na ní opékáme s jedním obrácením zhruba 10 minut – přesná doba opékání závisí na tloušťce plátků. Maso musí být křehké, zároveň však pevné. Maso a uvolněné pistácie rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Závin s lososem Potřebujeme: Potřebujeme: • 4 plátky čerstvého lososa (celkem asi 800 g) • sůl a pepř • 3 lžíce olivového oleje • 1 snítku petrželky na ozdobu Na omáčku mojo: • 2 stroužky česneku • 2 lžičky mleté papriky • 1 lžičku mletého římského kmínu • 5 lžic olivového oleje extra virgin • 2 lžíce bílého vinného octa Postup: Česnek, papriku a kmín mixujeme zhruba 1 minutu a potom za chodu mixéru přidáme po kapkách 1 lžíci oleje. Hmotu setřeme ze stěn nádoby a potom pokračujeme v mixování a přidávání oleje tenkým praménkem. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přilijeme ocet a mixujeme zhruba 1 minutu. Podle chuti osolíme. Z plátků lososa odstraníme kůži a kosti a každý plátek nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Maso osolíme a opepříme. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kousky rybího masa a opékáme je asi 10 minut dozlatova. Během opékání je občas obrátíme. Maso dáme na nahřátou mísu, pokapeme částí omáčky mojo a podáváme horké, ozdobené snítkou petrželky. Zbývající omáčku podáváme v misce jako přílohu. Pramen a foto: Recepty na každý den – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Brn6, OZa6 / AMO6, APO6, AVY6, AJV6, CB6, Kla6 / - • 50 g dlouhozrnné rýže • 3 vejce • 2 lžíce rostlinného oleje • 1 nadrobno nakrájenou cibuli • 1 prolisovaný stroužek česneku • 1 lžičku nastrouhané kůry z dobře omytého citronu • 2 lžíce nasekané petrželky • 1 lžíci nakrájeného kopru • 450 g lososa bez kůže, nakrájeného na kostky • 500 g listového těsta • rozšlehané vejce na potření • sůl Na holandskou omáčku: • 180 g másla • 1 lžíci vinného octa • 2 lžíce citronové šťávy • 3 bílky • sůl a pepř Postup: Rýži vaříme v mírně osolené vodě 10–15 minut doměkka, scedíme a odložíme. Vejce vaříme v osolené vodě 8 minut, prudce je ochladíme, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm na mírném ohni 5 minut cibuli. Když změkne, přidáme česnek a směs opékáme půl minuty. Společně s citronovou kůrou, petrželkou, koprem a lososem ji vmícháme do rýže. Listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech 40 x 30 cm a přeneseme na plech potřený studenou vodou. Na polovinu těsta naneseme polovinu náplně, na okrajích ponecháme nezakrytý pruh široký 2 cm. Náplň poklademe kolečky vajec a na ně rozetřeme zbývající náplň. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přehneme a okraje přitiskneme k sobě. Vrchní stranu závinu ozdobíme lístečky vytvořenými z odřezků těsta a potřeme rozšlehaným vejcem. Máslo rozehřejeme v rendlíku na mírném ohni. V jiném rendlíku převedeme k varu vinný ocet a citronovou šťávu. V mixéru šleháme bílky se špetkou soli. Při zapnutém mixéru postupně vléváme horký ocet a citronovou šťávu a potom tenkým plynulým pramínkem horké máslo. Hotovou omáčku osolíme a opepříme. Omáčku udržujeme teplou v horké lázni. Závin vyjmeme z trouby a ihned podáváme s trochou holandské omáčky. Pramen a foto: Špalíček receptů – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART