Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Slevy jako bič

Platnost od 24.1. do 30.1.


Slevy jako bič - strana 22










     

Slevy jako bič - strana 22

K-Purland – kvalita otestovaná společností DLG ž několik měsíců se na výrobcích K-Purland setkáváte s medailemi od společnosti DLG. Podle testování této společnosti získaly masa a masné výrobky z masozávodu Kaufland už mnoho zlatých, stříbrných a bronzových vyznamenání za kvalitu. U Rádi bychom Vám teď blíže představili společnost DLG i její systém hodnocení kvality produktů, který využívá stále více výrobců potravin z České republiky i celé Evropy. Společnost DLG N ě m e c k á ze m ě d ě l s k á společnost DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) je v Evropě vedoucí a nezávislou odbornou organizací pro hodnocení kvality potravin a udělování cen za kvalitu. Vznikla již v roce 1885 a krátce poté otestovala kvalitu potravin poprvé. Dnes odborníci DLG hodnotí ročně zhruba 30 000 výrobků, a to metodou senzorické analýzy. Systém oceňování výrobků je podložen odbornou metodickou kompetencí testovacího centra, s nímž spolupracuje cca 3 500 dobrovolných spolupracovníků. Hodnotitelé – odborníci z oblasti potravinářského průmyslu, vědci či kontroloři potravin – jsou pravidelně školeni a pracují na bázi dobrovolnosti. Metoda senzorické analýzy DLG metoda pěti bodů Hodnocení výrobku se provádí podle předem stanovených charakteristik a vlastností, které jsou pro jednotlivé skupiny potravinářských produktů popsány ve vyhodnocovacích tabulkách. V pětibodové stupnici odborníci popíší a ohodnotí intenzitu zjištěných vlastností testovaného výrobku. Optimální standard kvality, který musí testovaný výrobek splnit, je předem definován příslušnou komisí. Odborná komise stanoví mimo jiné i chyby produktu, které pak vedou k odečtení bodů při hodnocení. Testování je tak zcela transparentní. Zdá se vám to příliš odborně řečeno? Zjednodušeně si to můžeme přiblížit na testování masných výrobků K-Purland. V jedné místnosti se sejdou odborníci z potravinářského průmyslu, v rámci zajištění objektivity bývají často i z několika zemí. Na talířích před sebou mají daný výrobek, v našem případě některý z druhů masa, a to v syrovém stavu a také opracovaný (bez soli, bez koření). Nezávisle na sobě posuzují výše uvedená kritéria kvality – vzhled, konzistenci, vůni a samozřejmě chuť. Své poznatky zapisují do tabulky (viz obrázek). Nakonec nastává diskuse, při níž si odborníci své závěry sdělují, diskutují o nich a nakonec se shodnou na závěrečném hodnocení. Vyznamenání za kvalitu Podstatnou součástí hodnocení kvality potravin metodou DLG je senzorická analýza. Ta se zabývá dodržováním následujících kritérií kvality: 1. vizuální kvalita – barva a povrch testované potraviny, 2. haptická kvalita – konzistence a struktura potraviny, 3. olfaktorická kvalita – vůně potraviny, 4. gustatorická kvalita – chuť potraviny. PR Společnost DLG zavedla standardy kvality, jež na základě vědeckých poznatků vykazují jasné výsledky pro vyhodnocení kvality výrobku. Metoda popisuje a vyhodnocuje potraviny podle jejich odchylek od definovaných požadavků na ideální kvalitu daného výrobku. Na základě výsledků testování (bodů) uděluje testovací centrum DLG jednotlivým výrobkům zlaté, stříbrné nebo bronzové vyznamenání „Cena za kvalitu DLG“. A rozhodně není jednoduché je získat. Testování se účastní vysoký počet výrobců i produktů, proto má tato kontrola kvality vysokou akceptaci. Její výsledky jsou důležité pro výrobce i pro zákazníky. Ochutnejte kvalitu K-Purland – kvalitu oceněnou odborníky.