Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Viva l´Italia

Platnost od 30.1. do 27.2.


Viva l´Italia - strana 19










     

Viva l´Italia - strana 19

HACCP kvalita do Vašich provozoven Dodržení zásad správné hygienické praxe zajistí bezpečné zpracování a výdej jídla ve vaší restauraci Syrové potraviny, především syrové maso, drůbež a ryby, mohou obsahovat bakterie, jako je například salmonela. Ve vařených jídlech se však tyto bakterie již nevyskytují. Pokud tedy budete tyto dva druhy potravin skladovat společně, nebo pokud vařené jídlo položíte tam, kde dříve ležely syrové potraviny obsahující bakterie, a toto místo nejprve neumyjete, může dojít k tomu, že bakterie se rychle rozšíří i na uvařené jídlo. Abyste zabránili takovéto křížové kontaminaci, ujistěte se, že bakterie se nepřenesly z jednoho povrchu na druhý – např. rukou nebo na čisticím hadříku, nebo tak, že syrové maso přišlo do styku s ostatními potravinami. Důležitá je i osobní hygiena zaměstnanců! Musejí mít čisté ruce, sepnuté vlasy, čisté oblečení či uniformy; a každý z nich musí být řádně vyškolen v technikách řádného mytí rukou (před započetím práce, návratem z toalety, kontaktem s potravinami nebo podáním jídla zákazníkům, po úklidových a čisticích pracích, po styku s penězi nebo jinými předměty, poté, co se dotknou vlasů, tváře či pleti, a před přípravou každého nového typu potraviny). Potravinové alergeny Alergie na potraviny je reakce imunitního systému na potravinu, kterou tělo chybně považuje za škodlivou. Jakmile imunitní systém sezná, že ta či ona potravina je pro něj škodlivá, uvolní velké množství chemikálií, jejichž úkolem je chránit tělo ve chvíli, kdy se tato potravina opětovně dostane do organismu. Tyto látky zase spustí celou kaskádu alergických příznaků, které mohou postihnout dýchací ústrojí, zažívací trakt, kůži nebo kardiovaskulární systém. Alergické reakce jsou stále palčivějším problémem a restaurace musejí být připraveny poskytnout v případě problému zákazníkovi podporu: ZKONZULTUJTE alergii na potraviny s hostem a zkontrolujte si informace o složení produktu. NEZAPOMEŇTE ZKONTROLOVAT postup přípravy, zda nedošlo k nežádoucímu kontaktu mezi potravinami. ODPOVĚZTE hostu a informujte jej o tom, co jste zjistili. 13 potravinových alergenů: • mléko • vejce • ryby (např. okoun, platýs, treska) • korýši a měkkýši (např. krab, humr, garnát) • ořechy (např. mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy) • arašídy • pšenice (lepek) • sójové boby • celer • hořčice • sezamová semena • vlčí bob • oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg/l nebo 10 mg/kg vyjádřeno v SO2) Mléčné pokrmy Gastrobox s víkem HACCP • plast • barevné odlišení dle principů HACCP • více druhů a rozměrů Gastronádoba Horeca Select • více rozměrů • polypropylen cena od 99 59, 72,59* Ovoce & zelenina Drůbež Ryby Vařené maso Maso Linie nožů Horeca Select • čepel: nerezavějící ocel • protiskluzová rukojeť • více druhů • barevné rozlišení dle principů HACCP závěsný teploměr -40 až +30 °C závěsný teploměr -25 až +40 °C cena od 99 89, 108,89* cena bez DPH 49,99 44,99 cena s DPH 60,49 54,44 Krájecí deska s drážkou • rozměry: 53 × 32,5 × 1,8 cm • barevné rozlišení dle pravidel HACCP • plast s protiskluzem cena od 349, Formazione HACCP per i clienti di MAKRO cA1304_19-20_22-23.indd 19 99 423,49* 99 44, 54,44* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Závěsný teploměr do chladničky 19 14.1.13 12:52