Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastro - čerstvé potraviny

Platnost od 30.1. do 13.2.


Gastro - čerstvé potraviny - strana 14










     

Gastro - čerstvé potraviny - strana 14

Huspenina s nakládanou cibulkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Huspenina: Vepřové koleno Vepřové nožičky Horeca Select Cibule žlutá Sůl Ocet kvasný Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Nové koření, celé Mrkev Celer bulva Petržel Nakládaná cibule: Cibule bílá Cukr třtinový Sůl Hořčičné semínko Vinný ocet, bílý Horeca Select Bobkový list Voda 1300 g 1300 g 100 g 30 g 100 g 1g 1g 1g 100 g 100 g 70 g 85,67 Kč 51,87 Kč 1,89 Kč 0,13 Kč 0,59 Kč 1,24 Kč 0,35 Kč 0,41 Kč 0,75 Kč 1,09 Kč 1,18 Kč 800 g 80 g 8g 0,1 g 120 g 0,1 g 300 g 20,72 Kč 4,15 Kč 0,04 Kč 0,02 Kč 3,40 Kč 0,12 Kč Cena za jednu porci** : 17,36 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3h 1. Huspeninu můžeme doplnit i nakládanou zeleninou, jako jsou nakládané papriky, kořenová zelenina, příp. houby. 2. Huspeninu neboli sulc je dobré vyndat z formy až druhý den, kdy je již pěkně tuhá a bude se lépe krájet. P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ Cibule kuchyňská žlutá Vepřové koleno s kostí 90 65, 75,79* 14 cF1304_09-16.indd 14 přední, zadní původ: Německo vakuově baleno bal.: cca 2 kg cena za 1 kg od 00 339, 389,85* Pepř černý celý bal.: 1 kg cena za 1 kg 90 16, 19,44* vel.: příčný průměr 90+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 16.1.13 17:59 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava huspeniny: Vepřové koleno a nožičky důkladně očistíme od štětin a opláchneme ve vodě. Následně je dáme vařit doměkka v osolené vodě spolu s kořením, cibulí a zeleninou. Po uvaření maso vyjmeme a necháme vychladnout. Poté je vykostíme a nakrájíme na kostky. Kůže nameleme a zalijeme je přecezeným vývarem z kolen a nožiček. Přidáme nakrájenou zeleninu, dochutíme solí, octem a sebereme z hladiny tuk. Necháme vše vychladnout. Huspeninu následně nalijeme do forem, které jsme vyložili tenkou folií a necháme důkladně vychladnout a zatuhnout. • Nakládaná cibulka: Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci si mezitím zavaříme vinný ocet, vodu spolu s cukrem, solí, hořčičným semínkem a bobkovým listem. Vše svaříme na polovinu. Do vzniklého ochuceného láku přidáme na plátky nakrájenou cibuli, lehce povaříme a ponecháme ji v ochuceném láku vychladnout (můžeme ji i zavařit a konzervovat). • Servírování: Správně připravená huspenina po vychladnutí a vyklopení z formy krásně drží tvar a lze ji krájet jako paštiku. Plátky pak aranžujeme na talíř, doplníme je nakládanou cibulkou a pečivem.