Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastro - čerstvé potraviny

Platnost od 30.1. do 13.2.


Gastro - čerstvé potraviny - strana 15










     

Gastro - čerstvé potraviny - strana 15

Pečená kachna s bramborovou nádivkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Kachna: Kachna chlazená s drůbky Čerstvý česnek Horeca Select Paprika mletá Sůl Horeca Select Pepř černý, mletý Nádivka: Horeca Select Brambory varný typ C Horeca Select Cibule žlutá Husí sádlo Vejce 6 ks Čerstvý česnek Horeca Select Majoránka čerstvá Horeca Select Pepř černý, mletý Sůl Cibulové zelí: Cibule bílá Anglická slanina výběrová Cukr třtinový Sůl Máslo Vinný ocet bílý Olej slunečnicový Horeca Select Kmín celý Horeca Select Bobkový list Horeca Select Smetana 30 % Hrubozrnná sůl Horeca Select Brambory varný typ C Cena za jednu porci** : 5000 g 100 g 10 g 30 g 0,1 g 434,50 Kč 7,99 Kč 1,53 Kč 0,13 Kč 0,03 Kč 2000 g 300 g 100 g 300 g 50 g 30 g 0,1 g 20 g 19,80 Kč 5,67 Kč 8,50 Kč 16,50 Kč 4,00 Kč 14,94 Kč 0,03 Kč 0,09 Kč 1300 g 200 g 100 g 15 g 150 g 150 g 100 g 0,1 g 0,1 g 60 g 500 g 1800 g 33,67 Kč 18,98 Kč 5,19 Kč 0,07 Kč 14,94 Kč 4,25 Kč 2,99 Kč 0,03 Kč 0,12 Kč 3,15 Kč 6,95 Kč 17,82 Kč 62,19 Kč Obtížnost: 2 ½h • Příprava kachny s nádivkou: Kachnu důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a ochutíme solí, paprikou, česnekem a pepřem. Připravíme nádivku – cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s nakrájenými drůbky. Přidáme nastrouhané brambory, česnek a vejce. Vše ochutíme solí, majoránkou, pepřem a pečlivě promícháme. Touto směsí naplníme kachnu. Otvor uzavřeme špejlí a následně pečeme kachnu při 170 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení dělíme kachnu na 4 porce. • Cibulové zelí: Brambory upečeme na soli, vydlabeme vnitřek, ten prolisujeme na jemnou pastu. Mezitím bílou cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na másle se slaninou a kmínem. Přidáme cukr, sůl, bobkový list, zastříkneme octem a zredukujeme obsah na polovinu původního objemu. Nakonec zelí zahustíme pyré z pečených brambor a zjemníme smetanou. • Šťáva: Výpek z kachny zredukujeme, přecedíme a následně zahustíme kostičkami vychlazeného másla. Zahušťujeme opatrným krouživým pohybem mimo příkon tepla, aby se nám štáva nesrazila. • Servírování: Porci rozpečené kachny s nádivkou přeložíme na nahřátý talíř. Podlijeme ji šťávou a přiložíme k ní připravené cibulové zelí. Tipy kuchaře: 1. Tato úprava vodní drůbeže je u nás velmi oblíbená. K pokrmu můžete podávat i jiné druhy zelí. 2. Výhodou tohoto pokrmu je, že najednou připravujete maso i přílohu. Bramborová nádivka se peče s masem a dostane tak osobitou chuť a vůni. 3. Případný přebytek nádivky použitý při plnění můžeme upéci i zvlášť v gastronádobě a doplnit ji k pokrmu až při servírování. www.masojicin.cz 86,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 99,94 cF1304_09-16.indd 15 Kachna s droby původ: Maďarsko cena za 1 kg 94,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 109,14 Anglická slanina výběrová bal.: cca 1,9 kg cena za 1 kg Brambory pozdní prané 10,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 12,54 varný typ: C – pyré vel.: příčný průměr 70/90 mm bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 16.1.13 18:00