Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Mléko, saláty, maso

Platnost od 7.2. do 13.2.


Mléko, saláty, maso - strana 6










     

Mléko, saláty, maso - strana 6

RECEPTY meranči Šup s po Pomeranče hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! do salátů! Obložená mísa Potřebujeme: • • • • • • • • 1 velký hlávkový salát • 4 uvařené kuřecí prsní řízky, nakrájené na plátky 8 zavináčů a marinádu z nich • 6 natvrdo uvařených vajec, nakrájených na čtvrtky 120 g šunky, nakrájené na plátky • 120 g rostbífu, nakrájeného na plátky 120 g pečeného jehněčího masa, nakrájeného na plátky 150 g vařených lusků cukrového hrášku • 120 g tmavého hroznového vína bez zrníček 20 oliv plněných papričkou, nakrájených na kolečka 12 uvařených šalotek • 60 g (1/2 hrnku) mandlových vloček • 60 g (1/3 hrnku) rozinek 2 dobře omyté pomeranče • snítku máty • křupavé pečivo jako přílohu Postup: Na velkou oválnou nebo kulatou mísu rozložíme listy hlávkového salátu. Na tři místa na míse upravíme kuřecí maso. Zavináče, vejce, šunku, rostbíf a jehněčí upravíme na mísu mezi kuřecí maso v „paprscích“ vycházejících ze středu. Zbývající místa mezi „paprsky“ vyplníme hráškem, kuličkami hroznového vína, olivami, šalotkami, mandlemi a rozinkami. Pokrm musí lákat i svou barevností. Z pomerančů ostrouháme kůru a posypeme jí celou mísu. Potom pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Obloženou mísu dotvoříme oranžovými plátky pomerančů a zelenými snítkami máty. Podle chuti osolíme a opepříme, pokapeme marinádou ze zavináčů. Obloženou mísu podáváme s čerstvým křupavým pečivem. Pramen a foto: Špalíček receptů – Kuře, Nakladatelství SLOVART Polníčkový salát s pomeranči Salát s pomerančovou zálivkou Potřebujeme: • 250 g mladých listů špenátu • hrst čerstvé petrželky • 1/2 okurky, nakrájenou na tenká kolečka • 90 g opražených a nasekaných vlašských ořechů • 350 g libového pečeného kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky • 2 červená jablka • 1 lžíci citronové šťávy • snítky čerstvé petrželky na ozdobu • klínky pomeranče jako přílohu Na pomerančovou zálivku: • 2 lžíce extra panenského olivového oleje • šťávu z 1 pomeranče • najemno nastrouhanou kůru z 1/2 pomeranče • 1 lžíci zakysané smetany Postup: Opláchnutý a okapaný špenát rozložíme spolu s petrželkou na velkou servírovací mísu. Přidáme k němu okurku a ořechy a navrch upravíme plátky masa. Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky ihned zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly, a přidáme je do salátu. Suroviny na zálivku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem. Utáhneme víčko a dobře protřeseme, až se ingredience spojí. Zálivkou pokapeme salát, ozdobíme petrželkou a podáváme spolu s klínky pomeranče. Pramen a foto: Recepty na každý den – Kuře, Nakladatelství SLOVART Celerový salát s fazolemi a pomeranči Potřebujeme: • 200 g polníčku • 2 červené cibule • 1 svazek ředkviček • 4 pomeranče • 300 g nakládané tykve • 2 rajčata • 1 svazek různých bylinek • 4 natvrdo uvařená vejce Na citronovou zálivku: • šťávu z 1 citronu • 100 ml pomerančové šťávy • 125 ml červeného vína • 4 lžíce octa • sůl • mletý pepř • špetku cukru Na jogurtovou zálivku: • 150 g nízkotučného bílého jogurtu • 4 lžíce kečupu • 1 lžičku kari koření • špetku cukru • několik kapek worcesterské omáčky Postup: Polníček opláchneme a necháme důkladně okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ředkvičky omyjeme, zbavíme kořínků a listů a nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme vnitřní blanky a případně ještě překrojíme. Tykev necháme okapat, větší kousky nakrájíme na kostky. Rajčata oloupeme, vydlabeme semínka a dužninu nakrájíme na proužky. Všechny suroviny opatrně promícháme v míse. Suroviny na citronovou zálivku smícháme a hotovou zálivku nalijeme na salát. Salát necháme nejméně 30 minut rozležet v chladničce. Mezitím připravíme z uvedených surovin jogurtovou zálivku. Salát upravíme do misek, přelijeme jogurtovou zálivkou, ozdobíme nadrobno nakrájenými bylinkami nebo i celými lístky a vejci nakrájenými na kolečka a ihned podáváme. Pramen a foto: Saláty, Nakladatelství SLOVART Brn6, OZa6 / AMO6, APO6, AVY6, AJV6, CB6, Kla6 / - Potřebujeme: • 200 g celeru • 200 g mrkve • 1 větší pomeranč • 250 g sterilovaných fazolí • 100 g majonézy light • 2 lžíce bílého jogurtu • 1 lžíci pomerančové šťávy • 2 snítky řeřichy • sůl Postup: Celer omyjeme, oloupeme a vcelku uvaříme v kastrolu ve vroucí vodě se špetkou soli. Mezitím nakrájíme do misky na nudličky očištěnou mrkev, přidáme odkapané fazole, nahrubo nastrouhaný vychladlý celer, na kousky nakrájený pomeranč, majonézu, jogurt, pomerančovou šťávu a sůl. Salát jemně promícháme a podáváme posypaný sekanou řeřichou. Pramen a foto: www.nadoma.cz