Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, ryby

Platnost od 13.2. do 26.2.


Maso, ryby - strana 15










     

Maso, ryby - strana 15

Buchty s mákem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Buchty: Droždí Cukr krupice Mléko 1,5 % Mouka hladká Vejce Citron (na strouhanou kůru) Sůl Horeca Select Sádlo škvařené Cukr moučkový (na posypání) Maková náplň: Mák Mléko 1,5 % Cukr krupice Perník na strouhání Citron (na strouhanou kůru) Rozinky 20 g 70 g 250 g 500 g 50 g 60 g 3g 120 g 30 g 170 g 270 g 50 g 45 g 60 g 15 g Cena za jednu porci** : 0,95 Kč 1,60 Kč 2,73 Kč 5,25 Kč 2,75 Kč 1,43 Kč 0,01 Kč 4,86 Kč 0,75 Kč 18,68 Kč 2,94 Kč 1,15 Kč 2,34 Kč 1,43 Kč 1,35 Kč 4,82 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h Tipy kuchaře: 1. Dnes se používá na buchty máslo. Není žádným tajemstvím, že dříve se do těsta používalo i vepřové sádlo. Vždyť dříve se z ničeho jiného nevařilo, neboť v každém hospodářství se chovali vepři. Díky sádlu jsou buchty delší dobu vláčné. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ Mouka 90 12, 14,84* cF1305_11-16.indd 15 hladká, hrubá, polohrubá bal.: 4× 1 kg cena za 1 kg 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 114,89 Mák mletý 100% bal.: sáček 1 kg cena za 1 kg 39,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 45,89 Rozinky sušené bal.: fólie 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Kvásek: Připravíme tak, že z droždí, cca 40 g mouky, 1 g cukru a trochy vlažného mléka vymícháme konzistenci krupicové kaše. Vzniklou hmotu, přikrytou v utěrce, ponecháme na mírném teple kolem 35 °C vykynout. Poté je kvásek připravený pro přípravu těsta. • Příprava těsta: Začneme smícháním mouky, cukru, soli a nastrouhané kůry z citronu. Pak přidáme vejce, vykynutý kvásek, vlažné mléko, 1/2 dávky rozpuštěného sádla a vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme vykynout pod utěrkou na teple (35 °C). Poté těsto rozdělíme na stejné díly. Do středu dílů dáme náplň, zabalíme a skládáme do pekáče s rozpuštěným tukem. Každou buchtu musíme tukem ze všech stran potřít, jinak by se nám po upečení neoddělily od sebe. Pečeme je v troubě na 170 °C dozlatova. • Příprava náplně: Mletý mák vaříme v mléce do nabobtnání, přidáme cukr, citronovou kůru, nastrouhaný perník a krátce povaříme. Spařené rozinky je vhodnější přidat až při plnění buchet. Náplň dávkujeme pomocí cukrářského sáčku a rozinky by nám jinak ucpávaly otvor v trubičce. • Servírování: Po upečení buchty od sebe oddělíme, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme je na nahřátém talíři či v košíku s utěrkou. 15 30.1.13 12:23