Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kachna, citrusy, káva

Platnost od 13.2. do 12.3.


Kachna, citrusy, káva - strana 14










     

Kachna, citrusy, káva - strana 14

Ma so Kachní stehna mulard Kačeří stehna Barbarie • původ: Francie • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Francie • vakuově baleno • cena za 1 kg 149, 169, 00 00 171,35* 194,35* NOVINKA INDUKCE ELEKTŘINA SKLO KERAMIKA PLYN Pekáč na kachnu • materiál ALU litina • rovnoměrné a rychlé rozdělení teploty – úspora času a energie při vaření • vnitřní povrch – ILAQ CORFLON • vnější povrch – černý NELEPIVÝ povlak PTFE • skleněná poklice s AROMA držadlem 599,99 725, archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 99 Dopřejte jí čas aneb vaření ve vakuu JaK dlouho trvá pečení? Maso pečené pomalu za nižších teplot vás překvapí křehkostí, barvou i  chutí. Metoda vaření ve vakuu zvaná sous-vide (čtěte su vid) vznikla zcela náhodně v  70. letech 20. století ve francouzském Roanne během expe rimentu při přípravě foie gras. Za jejího vynálezce je považován Georges Pralus. Maso zavakuované v  sáčku spolu s  mari nádou nebo bylinkami se velmi pomalu vaří ve vodní lázni, zpravidla při nižších teplotách. Suroviny přitom ztratí pouhých 5 % hmotnosti. Při úpravě ryb a  jemnějších mas lze využít takzvanou přímou metodu s  teplotou vaření 60–65 °C. Nepřímé vaření („double cooked“ = dvakrát vařené) používají především profesionálové. Maso uleželé v  marinádě zprudka opečou na pánvi a rychle ho zchladí. Poté maso zavakuují a  vaří 3–36 hodin ve vodní lázni, která někdy dosahuje až 85 °C. výhoDy sous-viDe: Teplota/Stupeň (u plynové trouby) 1,5–2 hod. 190–200 / 2–3 Husa 2,5–3 hod. 180–200 / 2–3 Krocan (krůta) 2,5–3 hod. 180–190 / 2–3 zůstává růžové a šťavnaté ve stupni medium/medium rare Kuře 50–60 min. 200–225 / 3–4 Bažant 55–60 min. 200–225 / 3–4 přidaná zelenina neztrácí vitaminy Křepelka 14 Čas Kachna archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Drůbež 15–20 min. 160–180 / 2–3 maso má výraznou a silnou chuť minimalizují se ztráty hmotnosti pokrmu epiKure Ep01_12_15_kachna_01JM2J2_ok.indd 14 1/31/13 1:26 PM