Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kachna, citrusy, káva

Platnost od 13.2. do 12.3.


Kachna, citrusy, káva - strana 15










     

Kachna, citrusy, káva - strana 15

A T RO N ECTED G RAPHIC NDICATIO LI G EO výtečnÁ poChoutka • •P Kachní játra Foie Gras IGP Kachní játra Foie Gras Husí játra Foie Gras • původ: Francie • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Maďarsko • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Maďarsko • vakuově baleno • cena za 1 kg 919,00 1 056, 629,00 723, 859,00 987, 85* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 35 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 85 ÚhLeDnÉ poRCe Jídlo má být nejen chutné, ale také krásné na pohled, proto byste měli pečenou kachnu stylově naporcovat nejlépe nůžkami na drůbež nebo vhodným ostrým nožem: 1 3 5 2 4 6 Foie gras (čtěte foa gra) – ztučnělá játra hus a  kachen – jsou vyhlášenou pochoutkou. Kachní játra musejí vážit maximálně 700 g a  mít pevnou, poddajnou strukturu a  světlou barvu. Jejich cena je oproti husím játrům nižší. Kachní foie gras se získávají především z  kachen mulard, které jsou ochotny polykat velké množství potravy. Drůbež se totiž pro získání foie gras krmí, či spíše překrmuje, specifickou metodou zvanou gavage. Husám a  kachnám je při omezeném pohybu podáváno velké množství potravy, především vařené kukuřice. Jejich játra se tak zvětší a obsahují velké množství tuku. V některých zemích EU je tato metoda vykrmování drůbeže z důvodu ochrany zvířat zakázána, dovoz je však povolen. Hlavními dodavateli foie gras jsou proto Francie a Maďarsko, které na zákaz nepřistoupily. Především Francouzi jsou velcí gurmáni a tato pochoutka u nich má velkou tradici. tříDĚní kaChníCh jateR 1| Položte kachnu na hřbet a nejprve odřízněte stehna. 2| Řežte podél páteře odzadu dopředu až k prsní kosti. 3–4 | Odtlačte maso od kosti, řízněte do kloubu a vyndejte prsní část. EXTRA R (RESTAURACE) 5–6 | Opakujte postup na druhé straně a můžete servírovat. EXTRA F (ZPRACOVÁNÍ) 400–700 g, světlá bez vad 300–450 g, světlá bez vad 2. TŘÍDA RaFinovanÉ koMbinaCe Foie GRas Jemnou chuť foie gras nepřehlušte kořením, stačí sůl a pepř (zejména bílý). Výtečně si pochutnáte na zprudka opečených nebo grilovaných játrech. Dokonalým chuťovým doplňkem jsou ovocné omáčky a zavařeniny z jablek, hrušek, švestek nebo fíků, stejně jako omáčky z aromatických sladších vín. nad 300 g, mohou obsahovat růžová místa, stopy krve PURÉÉ nad 300 g, všechna ostatní tučná kachní játra Opečená játra se často kombinují s hovězím masem. Luxusní lahůdkou je spojení foie gras s aromatickými lanýži. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Vynikající pochoutkou studené kuchyně vyrobenou z foie gras je terina (játra marinovaná ve víně či koňaku se stlačí do formy a pečou při teplotě lehce nad 100 °C ve vodní lázni). 15 Ep01_12_15_kachna_01JM2J2_ok.indd 15 1/31/13 1:26 PM