Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kachna, citrusy, káva

Platnost od 13.2. do 12.3.


Kachna, citrusy, káva - strana 21










     

Kachna, citrusy, káva - strana 21

Zrnková káva Zrnková káva Mletá káva Mletá a zrnková káva • více druhů • bal.: 1 kg • cena za 1 kg od • bal.: 500 g • cena za 500 g • více druhů • bal.: 250 g • cena za 250 g od • více druhů • bal.: 4×250 g • cena za 1 ks od 99,90 114, 69,90 80, 279,90 321, archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 199,90 229, 89 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 89 ZÁZRAK ZVANÝ PRAŽENÍ Kvalita kávy se odvíjí také od umu a  zkušeností pražiče. Citlivý a  zručný odborník zapojí do práce všechny smysly. Poslouchá, jak zrna při pražení praskají, hodnotí jejich vůni a  barvu a  podle toho upravuje teplotu a  celý proces pražení. Ty nejkvalitnější a  nejdražší kávy vznikají mícháním jednotlivých kávových zrn, která pak tvoří dokonalou harmonii chutí a vůní. Káva RIOBA prodávaná v  MAKRO  se praží v  italském Janově ve specializovaném podniku s více než stoletou tradicí. Takzvaným italským pražením do stupně „dark“ vznikne kořeněnější chuť s unikátním čokoládovým tónem a vyšší sladkostí. VYBERTE SI TU PRAVOU Způsobů přípravy kávy je nespočet, ale základem všech je čerstvě umletá, nejlépe vakuově balená káva, která zajistí správnou chuť i vůni budoucího nápoje. Delší dobu pražená, tmavá a lesklá kávová zrna poskytují po jemném namletí výraznější chuť s typickou hořkou tečkou. Světlá a matná, nahrubo umletá zrna mají jemnější, lehce nakyslou chuť. Roli hraje i  množství použité suroviny. Na šálek espressa o  objemu 25–35  ml se doporučuje 7–9 g kávy, tedy zhruba dvě plné kávové lžičky. součástí některých kávovarů (např. pro přípravu espressa) zařízení, jež vodu změkčuje. Chuť zlepší i voda, která prošla domácí filtrovací konvicí. Kávu byste měli spařovat vodou asi 95  °C teplou. Pozor, turecká či arabská káva nevznikají pouhým přelitím, roztok vody a kávy musí přejít varem. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 89 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 39 (easy serving espresso). Připraví vám výtečný nápoj z  kávových kapslí nebo papírových filtrů (tzv. podů). V  nich je slisováno vždy stejné množství kávy namleté ve vhodné hrubosti. Dávky jsou baleny v  ochranné atmosféře ve speciálních sáčcích, jež dokonale uchovají aroma i chuť. PROFI KÁVA U VÁS DOMA Kvalitní káva si zaslouží velmi pečlivé zacházení. Škodí jí vlhkost, změny teploty, světlo a  vzduch. Chcete-li si tedy opravdu pochutnat, kupujte celá zrna. Ta si déle udrží aroma, zvlášť pokud je uchováváte ve vzduchotěsných nádobách a  namelete si odpovídající množství před každou přípravou kávy. Ideálním domácím postupem je příprava nápoje v  pákovém kávovaru doplněném jednoporcovým mlýnkem, případně ručně v konvici french press. Nechce-li se vám investovat čas do skladování kávy a  jejího následného mletí, pořiďte si kávovar typu E.S.E. ZÁSADY SERVÍROVÁNÍ Nápoj podávejte v  předehřátých porcelánových, skleněných nebo keramických šálcích. Ideální je zaoblený tvar, v němž se déle drží aroma. Servírujte s teplým mlékem či smetanou a  cukrem, případně s  umělým sladidlem ve zvláštních nádobách – každý host si poslouží dle chuti. Chybět by neměla ani sklenka vody na doplnění tekutin, které tělo po požití částečně dehydrujícího nápoje ztrácí. Y A KÁV ZRNK HUJÍ SA OB JE PROTO OLEJ, KÁVOVARY TŘEBA LÝNKY IM ELNĚ PRAVID IT. ČIST VODA ROZEHRAJE CHUŤ archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Všimli jste si, že stejným způsobem připravovaná káva vám lépe chutná třeba na chatě? Není to jen pohodou při konzumaci, ale především složením vody. Její čistota, množství minerálů i pH mají na chuťový dojem velký vliv. Nejvhodnější je středně tvrdá voda, proto je 21 Ep01_20_23_kavaJM_oprJM_ok.indd 21 1/31/13 1:23 PM