Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kachna, citrusy, káva

Platnost od 13.2. do 12.3.


Kachna, citrusy, káva - strana 22










     

Kachna, citrusy, káva - strana 22

K á va JAKOU SI DÁTE? ESPRESSO Malý šálek silné kávy se připravuje ve vysokotlakém kávovaru protlačením horké vody přes porci kávy (7 g kávy na 30 ml vody, silnější Ristretto pouze s 20  ml vody, případně Double Espresso či Lungo se 14 g na 50 ml vody). CAPPUCCINO Základem klasického cappuccina je kvalitní mléko našlehané horkou párou do pěny. Do šálku s espressem se pak ve stejném poměru přidává teplé mléko a mléčná pěna. Skořice, kakao, čokoláda ani šlehačka s  původním receptem na cappuccino nemají nic společného. MLÝNEK V HLAVNÍ ROLI MACCHIATO Na rozdíl od cappuccina se k přípravě tohoto nápoje používá pouze espresso a mléčná pěna. Mlýnek s  nastavitelnou hrubostí mletí je k  mání už za cenu kolem 600 Kč, špičkové kousky přijdou na více než 7 000 Kč. S nimi si můžete připravit kávu přesně podle svých potřeb. Velmi jemně mletá káva na omak podobná hladké mouce se hodí ke klasické přípravě turecké či arabské kávy v džezvě. LATTE Do jednoho dílu kávy se přidají dva až tři díly teplého mléka. Jemně mletá je ideální na přípravu espressa. Středně hrubě mletá je vhodná do mocca konvice. LATTE MACCHIATO Kombinace předchozích dvou druhů nápoje servírovaná ve vysoké sklenici, aby vynikl dekorativní efekt vrstev mléka, espressa a mléčné pěny. Hrubě mletá se hodí pro filtrovanou kávu. Velmi hrubě mletá káva se uplatní ve french pressu – přístroji, v  němž ručně stlačujete pístem kávu zalitou horkou vodou. Pořídíte ho za cenu od 300 Kč. TURECKÁ (ARABSKÁ) KÁVA Porce velmi jemně mleté kávy se rozmíchá s  vodou, případně i  s  cukrem a  v  klasické džezvě (nádobka z  mosazi, mědi, stříbra nebo oceli na přípravu kávy) se celkem třikrát přivede k  varu a nechá usadit. BARISTA VÍ O KÁVĚ VŠE Barista zkoumá původ a odrůdu kávy, posuzuje tvar zrn a  způsob jejich zpracování. Má velké znalosti o  kávě a  těší ho jejich předávání všem, kdo o ně projeví zájem. Ví, jak tento nápoj připravit tak, abyste si dokonale vychutnali jeho podmanivé aroma i chuť. MOCCA KÁVA Tento výrazný nápoj se vyrábí ve speciální dvoudílné šroubovací mocca • mletá káva konvici. V její spodní části je voda a ve • bal.: 1 kg středu sítko s  kávou. Voda se přivede • cena za 1 kg k  varu a  horká pára proniká přes sítko 249,90 287,39* do horní části konvice. Selezione Oro PAŘÍŽSKÁ KÁVA Káva s velkou porcí pravé šlehačky. ALŽÍRSKÁ KÁVA Nápoj s kopcem šlehačky přelitý vaječným krémem. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Zrnková káva 22 Jaroslav Petrouš, barista MAKRO IRSKÁ KÁVA (IRISH COFFEE) Káva smíchaná s třtinovým cukrem a irskou whiskey, na závěr zjemněná po287,39* zvolna vlitou smetanou. • 3 druhy • bal.: 1 kg • cena za 1 kg 249,90 EPIKURE Ep01_20_23_kavaJM_oprJM_ok.indd 22 1/31/13 2:38 PM