Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kachna, citrusy, káva

Platnost od 13.2. do 12.3.


Kachna, citrusy, káva - strana 4










     

Kachna, citrusy, káva - strana 4

ryby beZpoČet variant Čerstvý tuňák je velmi populární ve středomořské kuchyni, kde se jednoduše griluje a  poté pouze pokape olivovým olejem a  citronovou šťávou, nebo se peče v  troubě s  rajčaty, tymiánem a  česnekem. V  Japonsku se tato ryba s  oblibou využívá při výrobě sushi a  sashimi. Ji­ nak se v  kuchyních celého světa tuňák upravuje mnoha různými způsoby: jako steak nebo nakrájený na kostky, smažený, grilovaný, dušený, pečený i syrový... Stejně bohatý je počet druhů této ryby: zatímco někteří tuňáci vyrostou do délky tří metrů a  úctyhodné váhy 600 kg, jiní jsou sotva půl metru dlouzí a  váží jen 15 kg. K nejznámějším druhům tuňáka patří: tuŇÁK ŽLutOpLOutVÝ (tHunnuS ALbAcARES) EAK OVÝ ST ŘESTEM TUŇÁK DÍ S CH VĚLE LA SK Vyskytuje se především v  pelagických tropických a  sub­ tropických hlubokých vodách. Může dosáhnout hmot­ nosti až 140 kg. Jeho maso se většinou prodává ve formě filetů, používá se nejčastěji za syrova na sashimi, lze ho samozřejmě také péci a upravovat na grilu. tuŇÁK KŘídLAtÝ (tHunnuS ALALunGA, pŘípAdně t. ALbAcORE) PŘiVEZL JsEM Pro VÁs Ve všech prodejnách MAKRO se přísně dbá na pravidelné kontroly kvality. Ryby, jež se dovážejí do obchodů pomocí mo­ derní logistické základny ihned po výlovu, podléhají přísným kvalitativním a  hygie­ nickým předpisům. Například při převzetí nesmí teplota čerstvých ryb stoupnout nad 2 °C. Okamžitě po příjezdu do logis­ tického centra zkušení specialisté zboží prohlédnou a zhodnotí podle jasně defino­ vaných norem. O několik hodin později už speciální chladicí nákladní auta přivážejí ryby do velkoobchodních prodejen, kde následuje další kontrola kvality. Ryby jsou tak čerstvé, že se většina z  nich může zpracovávat i několik dnů po nákupu. Kromě Středozemního moře obývá mořské vody v  tropic­ kých oblastech a  může dorůst do hmotnosti 45 kg. Pro­ dává se zpravidla jako celá ryba. Po naporcování na filety se nejčastěji upra vuje grilováním a pečením. tuŇÁK bOnItO (KAtSuWOnuS pELAMIS) Žije především v teplých tropických oblastech. Přestože je příslušníkem jiného rodu, byl zařazen mezi pravé tuňáky. Známý je rovněž pod názvem tuňák pruhovaný, případně Skipjack. Nejčastěji dosahuje hmotnosti 0,5–1 kg, ale do­ růstá až do 10 kg. K  dostání je zpravidla jako celá ryba a nejlépe se hodí na grilování či pečení vcelku. MRAŽENÉ Tuňák steak MAP archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 35* • lat.: Thunnus albacares • bal.: 1 kg • cena za 1 kg drahoslav Vochozka, nákupčí čerstvých ryb MAkro 4 249, • • • • lat.: Thunnus albacares vel.: 200–250 g bal.: 400–500 g, MAP původ: Filipíny, Srí Lanka cena za 1 kg 649,00 746, Tuňák steak 00 Tuňák steak • • • • • 286, 35* lat.: Thunnus albacares vel.: 200–250 g původ: Filipíny, Srí Lanka cena za 1 kg 629,00 723, 35* Pinzeta na ryby • materiál: nerez ocel • velikost: 15 cm • pro snadné vykosťování ryb 249,99 302, 49* EPIKURE Ep01_02_07_tunakJM_ok.indd 4 1/31/13 1:30 PM