Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kachna, citrusy, káva

Platnost od 13.2. do 12.3.


Kachna, citrusy, káva - strana 6










     

Kachna, citrusy, káva - strana 6

ryby tuŇÁK MALÝ (EutHynnuS ALLEttERAtuS) Nejhojněji se vyskytuje v  tropických oblastech Atlantiku. Často se lze setkat i s označením falešný tuňák žlutoploutvý. Některé exempláře váží až 18 kg. Nejčastěji se prodává vcelku a po vyfiletování se většinou griluje nebo peče. tuŇÁK ObEcnÝ – bLuEFIn (tHunnuS tHynnuS) Obývá severní Atlantik od Norska až po Azorské ostrovy a  vody severního Tichomoří. Tento druh je na pokraji vy­ hubení, proto MAKRO jeho prodej nepodporuje. JEN TO NEJLEPŠÍ MAKRO nabízí tuňáky v  kvalitě „sashimi“ i  ve vyšším stupni jakosti „super sashimi“, u  níž zaručuje stálost barvy a  čerstvost až po dobu dvou týdnů. Proto je tuňák v této kvalitě vždy zabalen do tkaniny. MeZinárodní garance kvaLity Společnost MAKRO se ve spolupráci s  dalšími organiza­ cemi snaží zavést mezinárodně uznávanou garanci kva­ lity pro produkty z  rybích farem (Aquaculture Steward­ ship Council – ASC). Od roku 2011 toto razítko výrobce zaručuje chovnou metodu vhodnou pro jednotlivé druhy a minimální zátěž životního prostředí. tatarák Z tUŇáka (tartara di tonno) 4 PORCE LÝ RYCH NÍ FEKT ÁZÍ AE CH PT PO RECE CHYNĚ Z KU UELA EMAN O. IH RID 400 g čerstvého tuňáka 1 lžíce kvalitních oliv 1 lžíce kaparů 2 rajčata 2 lžíce extra panenského olivového oleje 1 citron sůl, pepř hrst petrželové natě Rajčata spaříme, oloupáme a  po odstranění zrníček je nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k  nim nasekané olivy a  kapary, nadrobno na­ krájeného tuňáka a  vše dobře promícháme. Přilijeme olivový olej, dochutíme solí, pepřem a  petrželkou a  nakonec zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s opečenou bagetkou. Zdroj: www.s­italem­v­kuchyni.com 6 ZDRAVÁ PO CHOUTKA EPIKURE Ep01_02_07_tunakJM_ok.indd 6 1/31/13 1:30 PM