Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Rýže, čaje, ryby, ovoce

Platnost od 14.2. do 20.2.


Rýže, čaje, ryby, ovoce - strana 22










     

Rýže, čaje, ryby, ovoce - strana 22

PEL - MEL inzerce ABECEDA REGIONÁLNÍCH Bavorské fondue SPECIALIT N protože Kaufland je firma s budoucností! ázev „fondue“ pochází z francouzského „fondre“, což znamená rozpouštět. Původně se sýr rozpuštěný ve  speciálním hrnci na  fondue udržoval teplý a namáčely se do něj kousky křupavého chleba. Lidé jsou ovšem vynalézaví a časem vymysleli spoustu lahůdek z jednoho hrnce. Dnes pod fondue rozumíme víc než jenom sýrové fondue. Jde o  lahůdky všeho druhu z jednoho hrnce, které můžeme namáčet, nořit, případně z nich cosi vybírat a také posledními drobky chleba vytírat z hrnce. Příkladem nesýrového je právě bavorské fondue. Typické pro Bavory je také to, že mají rádi klobásky a vnitřnosti, což se projeví také u tohoto fondue. Potřebujeme: • 2 svazky kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer a pór) • 1 cibuli • sůl • 2 bobkové listy • pár zrnek celého pepře • trochu octa • 1 malé vepřové koleno • 400 g libového hovězího masa • 200 g hovězího srdce • 200 g telecích ledvin • 200 g telecích jater • křen nebo pohár křenové šlehačky podle chuti • skleničku destilátu nebo brandy podle chuti • čerstvý domácí chléb • máslo • mletý pepř • sladkou a pálivou papriku • kmín Postup: Kořenovou zeleninu umyjeme, očistíme a  nakrájíme nahrubo. Cibuli i  se slupkou rozčtvrtíme. Dáme vařit 2 litry vody, sůl, bobkový list, celý pepř a ocet. Přidáme vepřové koleno, hovězí maso, zeleninu a přikryté vaříme asi 30 minut. Mezitím důkladně omyjeme vnitřnosti, osušíme je a nakrájíme na kousky vhodné na napichování na špíz. Všechny pochutiny pěkně naservírujeme na talíř a ukládáme kolem hrnce na fondue. Masový vývar přecedíme přes síto do hrnce, znovu přivedeme k varu, dochutíme destilátem a postavíme na horký stolní ohřívač. Podle chuti můžeme ještě do mírně se vařícího vývaru dodat libovolnou přísadu, nakonec dochutíme kořením a vychutnáváme s kouskem máslového chleba. Výborně k tomu bude chutnat i čerstvě nastrouhaný křen nebo jemná křenová šlehačka. Pramen a foto: Grilujeme – Raclette – Fondue, Nakladatelství SLOVART Udělat radost... ...může být tak j jednoduché! Jedinečná příležitost INZERCE v našich novinách pro velké a střední firmy • po celém Česku - v nákladech 2 800 000 ks • • i po jednotlivých regionech • Naše dárkové poukázky zakoupíte u pokladen. Volejte našeho regionálního zástupce 323 607 653, 603 983 196 Dotazy týkající se nabídky zboží a provozu OD rádi zodpovíme na bezplatné lince 800 165 894. Týdeník Kaufland do Vašich schránek RYCHLÁ POMOC Peníze do 3 dnù BEZ ZBYTEÈNÝCH OTÁZEK Tel.: 581 112 662 PENÍZE a; domù Staèí pouze OP Hotovost pro všechny AJV 22 / – 491 113 801 za obsah inzerce ručí zadavatel 108