Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie - nože, sklo...

Platnost od 27.2. do 26.3.


Gastronomie - nože, sklo... - strana 14










     

Gastronomie - nože, sklo... - strana 14

Pečená jehněčí kýta s kopřivovou nádivkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 200 g 100 g 8g 35 g 358,00 Kč 13,18 Kč 3,29 Kč 0,04 Kč 7,00 Kč 0,5 g 100 g 500 g 1g 0,17 Kč 9,74 Kč 0,50 Kč 200 g 500 g 100 g 150 g 250 g 200 g 10 g 1g 150 g 200 g 73,80 Kč 17,10 Kč 1,09 Kč 7,80 Kč 13,25 Kč 19,48 Kč 0,04 Kč 0,70 Kč 2,54 Kč 20,98 Kč 800 g 15 g 100 g 2g 295,20 Kč 3,00 Kč 9,74 Kč 1,00 Kč Cena za jednu porci** : Pracovní postup: 85,76 Kč Obtížnost: 2 h • Příprava jehněčí kýta: Kýtu zbavíme blan, osolíme, opepříme, potřeme nastrouhaným česnekem a zdrezírujeme potravinářským motouzem do pěkného, pravidelného tvaru. Takto připravenou kýtu opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Opečenou kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme nakrájenou šalotku dozlatova. Šalotku přendáme do pekáče, přidáme opečenou kýtu a vše vložíme do trouby předem předehřáté na 170 °C. Pečeme doměkka, zpočátku přiklopené. Během pečení maso podléváme vodou a dle potřeby obracíme. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a výpek přelijeme do kastrůlku na přípravu šťávy. • Příprava šťávy: Z výpeku odvaříme veškerou tekutinu. Za stáleho míchání a občasného zastříknutí vodou výpek vyrestujeme (bílkoviny) na tuk do zlatavé barvy, (kdo chce, může v tuto chvíli zaprášit lehce hladkou moukou) zalijeme připraveným jehněčím vývarem, zredukujeme a přecedíme. Těsně před servírováním postupně vmícháváme kostičky vychlazeného másla. Tím šťávu zjemníme a lehce zahustíme. Šťávu dochutíme dle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem. • Příprava kopřivové nádivky: Žemli nakrájíme na kostky (2,5 cm), vložíme do trouby a zapečeme dozlatova. Poté kostky žemle zvlhčíme mlékem a smetanou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zlehka orestujeme na části másla. Přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, opět orestujeme a poté smícháme s připravenou navlhčenou žemlí. Z kopřiv otrháme listy, důkladně je omyjeme, překrájíme a přidáme do misky k žemli. Vše lehce promícháme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme do pěny společně s máslem a nastrouhaným muškátovým oříškem, poté lehce vmícháme do žemlové směsi. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který ochutíme solí, a opět lehce smícháme se směsí. Hotovou nádivku vložíme do vymaštěného pekáče, pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30 minut. Délka pečení závisí na výšce připravované nádivky. Správně upečená nádivka je propečená a na povrchu zlatavá. Po vychladnutí ji krájíme na požadované porce. • Příprava přílohy – kopřiv: Z kopřiv otrháme listy, důkladně je omyjeme a necháme okapat. Na rozpuštěném másle zpěníme na plátky nakrájený česnek a přidáme kopřivy, osolíme, a rychle prohodíme spolu s česnekovým máslem. Takto připravené kopřivy ihned servírujeme na talíř. • Servírování: Na nahřátý talíř položíme nejprve rozpečenou nádivku. Tu doplníme čerstvě připravenými kopřivami. Následně vše lehce podlijeme šťávou a na to položíme dva plátky jehněčí kýty. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH MRAŽENÉ 00 179, 205,85* 14 cF1306_09-16.indd 14 Jehněčí kýta s kostí původ: Nový Zéland vakuově baleno cena za 1 kg Váhalova 104,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static slanina 120,64 bal.: cca 1,2 kg cena za 1 kg 51,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 59,69 Smetana Profesionál 19 % bal.: 1 l cena za 1 l 13.2.13 17:34 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Maso: Jehněčí kýta s kostí Šalotka Olej slunečnicový Sůl Česnek český Šťáva: Horeca Select Pepř černý, celý Máslo 82 % Jehněčí vývar (vlastní výroba) Sůl Fleur de Sel Kopřivová nádivka: Kopřivy čerstvé Žemle Mléko 1,5 % Smetana na vaření 19 % Vejce 5 ks Máslo 82 % Sůl Horeca Select Muškátový oříšek Horeca Select Cibule žlutá Váhalova slanina Kopřivy: Kopřivy čerstvé Česnek český Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý Název položky