Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie - nože, sklo...

Platnost od 27.2. do 26.3.


Gastronomie - nože, sklo... - strana 15










     

Gastronomie - nože, sklo... - strana 15

Smažené šišky s medem, zakysanou smetanou a skořicovým cukrem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Těsto: Polohrubá mouka Droždí Mléko 1,5 % Cukr krupice Sůl Žloutky ze 3 vajec Rum Máslo 82 % Citron na kůru Olej na smažení Dip: Horeca Select Zakysaná smetana Med luční Horeca Select Skořice mletá Cukr krupicový 400 g 30 g 200 g 70 g 5g 50 g 30 g 70 g 80 g 500 g 350 g 200 g 1g 100 g Cena za jednu porci** : 4,20 Kč 1,42 Kč 2,18 Kč 1,60 Kč 0,02 Kč 7,95 Kč 5,28 Kč 6,82 Kč 2,39 Kč 19,46 Kč 14,26 Kč 16,98 Kč 0,29 Kč 2,29 Kč 8,51 Kč Obtížnost: 60 min • Příprava kvásku: Kvásek si připravíme tak, že z droždí, cca 40 g mouky, 1 g cukru a drobet vlažného mléka vymícháme směs konzistence krupicové kaše. Vzniklou hmotu, přikrytou utěrkou, ponecháme na mírném teple (cca 35 °C) vykynout. Kvásek následně použijeme pro přípravu těsta. • Příprava těsta: Do mísy prosijeme mouku, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zbylou část cukru, rum, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a vykynutý kvásek. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme vláčné, polotuhé těsto. Vařečkou musíme těsto zvedat, aby se do něj dostal vzduch. Správně vypracované těsto se nelepí na stěny mísy ani na vařečku. Těsto mírně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. • Příprava šišek: Jakmile je těsto vykynuté, vyklopíme je na pomoučněný vál a mírně přepracujeme. Těsto si navážíme na pravidelné díly o váze 30 g. Z jednotlivých dílků vytvarujeme šišky a opět je necháme vykynout na posypaném vále. Vykynuté šišky smažíme v předehřátém oleji do nazlátlé barvy. Během smažení je obracíme. Abychom měli jistotu, že jsou šišky prosmažené, doporučuji si nejdřív usmažit takzvanou zkušební a rozříznutím se přesvědčit, zda je skutečně hotová. Ještě teplé šišky obalujeme ve skořicovém cukru, který si připravíme z krupicového cukru a mleté skořice. • Příprava medu se zakysanou smetanou: Do skleničky lžičkou vložíme med. Pomocí cukrářského sáčku s trubičkou přidáme k medu zakysanou smetanu. • Servírování: Předehřátý talíř mírně pocukrujeme skořicovým cukrem. Do středu vložíme šišky a skleničku se zakysanou smetanou. Tipy kuchaře: 1. Při přípravě kvásku si musíme dát pozor, abychom neměli mléko horké a nedali do něj příliš cukru. V obou případech kvásek nevykyne. Také jej nesmíme osolit. 2. Máme-li domácí robot, těsto zaděláme v robotu, nejlépe na rychlost 1. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 84,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 97,64 cF1306_09-16.indd 15 Med bal.: 2,7 kg cena za 1 kg 99,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 113,85 Božkov Skořice mletá bal.: 360 g cena za 360 g Tuzemský 37,5 % 176,00 212,96* bal.: 1 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 13.2.13 17:54