Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Dětská výživa, nádobí...

Platnost od 28.2. do 6.3.


Dětská výživa, nádobí... - strana 9










     

Dětská výživa, nádobí... - strana 9

Praha-Černý Most Pultový prodej Sýry jako dar bohů. Řecká legenda praví, že sýr je darem bohů. Traduje se, že syn bohů Aristaios přijal podobu pastevce a odebral se na zemi, aby naučil smrtelníky vyrábět sýr. První písemná zmínka o sýru pochází z období starověkého Sumeru, zmínky najdeme i v Bibli a v Homérově Odysseji. Římané v době císařství znali přinejmenším 12 druhů sýra a věděli také, jak ho správně solit nebo udit. Ve středověku se sýry vyráběly hlavně v klášterech, postupně se jejich výroba rozšířila do celé Evropy a byly vynalézány stále nové a nové druhy. Oddělení pultových lahůdek Globus vám nabízí nejširší sortiment sýrů na trhu. Můžete ochutnat přes 140 sýrů ze 14 zemí světa, včetně více než 40 sýrů od českých výrobců. Naleznete u nás sýry z kravského, kozího i ovčího mléka, sýry s modrou i bílou plísní, s mytou kůrou i bohatou nabídku ochucených sýrů… Tak neváhejte a přijď te si vybrat. Vlašský salát 100 g 90 5, Camping salát 100 g 90 6, 90 Těstovinový drůbeží salát 7, 100 g 9,90 Tvarůžková pomazánka jemná, pikant 100 g Pstruh chlazený 90 11, 90 16, Gouda 48 % t. v s. sýr s holandskými kořeny, je měkký, pružný a má máslové, téměř tavené sýrové aroma, chutná velmi jemně, oříškově, zralý sýr gouda výborně chutná s chlebem a nakládanou zeleninou, plátky goudy jsou také vhodné na zapékané sendviče, brambory nebo hamburgery, doporučujeme k červeném vínu plnější chuti 100 g maso je zdrojem lehce stravitelných bílkovin a zdraví prospěšných tuků, minerálů a vitamínů, hodí se především k pošírování, smažení, grilování, ale také pečení v troubě 100 g Rybí delikatesa jménem pstruh. Pstruh patří k rybám, které není třeba nijak složitě upravovat ani výrazně kořenit, protože jeho chuť je delikátní sama o sobě. Je výtečný třeba na másle nebo na kmínu, grilovaný i pečený v alobalu, na mlynářský způsob obalený v mouce a výteční jsou také uzení pstruzi. 90 11, Nabídka sýrů pro každého. Zvolte si podle chuti z více než stovky druhů. Pecorino Romano 36 % t. v s. tvrdý sýr z ovčího mléka, původem z Itálie, pevné hutné těsto bílé barvy, vhodný i pro redukční dietu, doporučujeme červené víno (Merlot, Svatovavřinecké) 100 g Emmental Entremont 45 % t. v s. tvrdý sýr z kravského mléka, pochází z Francie, smetanová chuť s podtónem ořechů, zraje min. 3 měsíce, výborný s ovocem, doporučujeme bílé víno (Pálava, Chardonnay) 100 g 37,90 25,90 15,90 Jihočeská Niva 50 % t. v s. přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chemických přísad 100 g Kaškaval ovčí 45 % t. v s. 13,90 32,90 tradiční pařený sýr ze Slovenska, vyrobený z ovčího mléka, pikantní slaná chuť, výborný v grilovaných nebo zapečených jídlech, na těstovinách, v salátech, vhodné suché červené víno (Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe) 100 g Všechny druhy pstruha jsou však vhodné i k nápaditým kulinářským experimentům – jejich chuť vynikne třeba s bylinkami, jako je tymián, šalvěj, rozmarýn či petržel, a chuťové akordy rybího masa skvěle doplní i bílé víno, mandle, špenát, pórek, sýr nebo slanina. U pstruha platí, že fantazii se meze nekladou. 9