Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Velikonoční sladkosti

Platnost od 7.3. do 13.3.


Velikonoční sladkosti - strana 8










     

Velikonoční sladkosti - strana 8

RECEPTY Přátelé v síti Potřebujeme: • 2 cibulky fenyklu s lístky • 1 pórek, pouze bílé části, oloupaný • 1 velkou mrkev, nakrájenou na nudličky • 2 lžíce olivového oleje • 2 lžíce kaparů, opláchnutých a okapaných • 1 šalotku, nakrájenou nadrobno • 1,3 kg pstruha, vykuchaného a bez ploutví • 1 nebo 2 bobkové listy • 25 g másla, nakrájeného na 4 kostky • 4 plátky citronu • 185 ml rybího vývaru • 60 ml suchého vermutu • 2 lžíce ušlehané šlehačky (husté a pevné) • 2 lžíce nastrouhaného kerblíku Postup: Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C (plynovou troubu na stupeň 6). Odkrojíme lístky fenyklu a nakrájíme nadrobno. Cibulky fenyklu nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na pekáč spolu s mrkví a pórkem. Zeleninu pokapeme lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a důkladně protřepeme, aby se v oleji a koření obalila ze všech stran. Na  prostředním roštu pečeme asi 20 minut. Mezitím nakrájené fenyklové listy promícháme s kapary a šalotkou. Rybu zevnitř osolíme a naplníme připravenou kaparovou směsí. Dovnitř přidáme také bobkové listy, kostky másla a plátky citronu. Smícháme rybí vývar a vermut. Z trouby vyndáme zeleninu a promícháme. Teplotu zmírníme na 140 °C (plynovou troubu na stupeň 1). Pstruha položíme na zeleninu a přelijeme smíchaným vývarem a vermutem. Pstruha okořeníme a potřeme zbývajícím olivovým olejem. Pekáč zakryjeme alobalem a vrátíme do trouby. Necháme péct 1 1/4 hodiny, aby ryba nebyla uvnitř syrová. Maso by se přes kůži mělo zdát drobivé, ale uvnitř by mělo být matné a hotové. Ryb přeneseme na velký servírovací podnos. Pekáč se zeleninou několik minut na sporáku prohřejeme, aby šťáva bublala a trochu se vypařila. Nyní přimícháme šlehačku a 1 minutu povaříme. Přidáme kerblík a okořeníme podle chuti. Rybu na tácu obložíme zeleninou a přelijeme trochou šťávy. Zbytek podáváme zvlášť v omáčníku. Pramen a foto: Skvělá chuť Francie, Nakladatelství PERFEKT ečený pstruh P s fenyklem a kapary ým andáta se zeleninov Pečený fi let z c iónovou omáčkou rizotem a žamp Potřebujeme: • 750 g filetu candáta • 175 g směsi zeleniny • 50 g másla • 100 g hladké mouky • olivový olej • 250 g rýže • 50 g smetany ke šlehání • 750 ml vody • 2 balení Svíčkové omáčky • 75 g žampionů • 2 vejce • sůl Postup: Candáta očistíme, vykostíme, osolíme a  necháme odležet. Na másle orestujeme směs zeleniny, vmícháme do vařené rýže, přilijeme smetanu ke  šlehání a  společně asi 6 minut vaříme. Studenou vodu smícháme se Svíčkovou omáčkou, přivedeme k varu a za občasného míchání 5 minut vaříme. Rybu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a opečeme na oleji do zlatova z obou stran. Na zbylém tuku orestujeme nahrubo krájené žampióny, které vmícháme do svíčkové omáčky. Teplé rizoto naservírujeme s  pečeným filetem na  talíř a  částečně přelijeme svíčkovou omáčkou se žampióny. Tip: Omáčku můžete zjemnit smetanou, vínem nebo citrónovou šťávou. Pro obměnu můžete přidat krájenou šunku, ančovičky, sardele, sterilované okurky nebo stříbrné cibulky. Pramen a foto: www.nadoma.cz AMO8, APO8, AVY8, AJV8 / -