Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Mouka, mléko...

Platnost od 13.3. do 26.3.


Mouka, mléko... - strana 14










     

Mouka, mléko... - strana 14

Koprová omáčka se zastřeným vejcem a kopřivovou nádivkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 100 g 150 g 200 g 100 g 100 g 750 g 250 g 20 g 67,50 Kč 9,96 Kč 1,58 Kč 56,60 Kč 2,29 Kč 2,49 Kč 8,18 Kč 12,98 Kč 0,09 Kč 500 g 150 g 200 g 300 g 50 g 300 g 750 g 120 g 120 g 1g 1g 1g 10 g 17,10 Kč 14,94 Kč 10,98 Kč 4,77 Kč 2,03 Kč 110,70 Kč 59,93 Kč 1,55 Kč 1,91 Kč 0,41 Kč 0,35 Kč 1,24 Kč 0,04 Kč 50 g 500 g 1g 1,42 Kč 21,50 Kč 0,01 Kč Cena za jednu porci** : 41,05 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 50 min • Příprava koprové omáčky: Z másla a hladké mouky si připravíme zásmažku, kterou zalijeme vývarem, mlékem, rozšleháme, ochutíme solí a prováříme za občasného míchání asi 15 minut. Čerstvý kopr propláchneme, otrháme a překrájíme. Svaříme cukr s částí octa a přidáme do omáčky. Čerstvý kopr přelijeme zbylým octem a taktéž přidáme do omáčky. • Příprava nádivky: Uzené koleno uvaříme společně s kořenovou zeleninou, cibulí a divokým kořením doměkka. Vývar přecedíme přes cedník a ponecháme si jej pro další použití. Rohlíky natrháme na větší kusy, rozprostřeme na plech a nastrouháme na ně vychlazené máslo. Následně pečeme při 160 °C cca 10 minut dokřupava. Po upečení necháme rohlíky chvilku vychladnout a poté je zvlhčíme připraveným vývarem, smetanou a mlékem. Vychladlé maso nakrájíme na kostky a spolu s namočenými rohlíky vložíme do mísy. Část cibule nakrájíme nadrobno, orestujeme na sádle dosklovita a přidáme rovněž do mísy. Kopřivy otrháme, důkladně omyjeme a překrájíme. Žloutky vyšleháme do pěny a společně s kopřivami je smícháme v míse s ostatními surovinami. Nakonec přidáme osolený, vyšlehaný sníh z bílků. Takto připravenou hmotu vlijeme do pekáče, který jsme si vyložili pečicím papírem. Nádivku pečeme na 180 °C asi 30 minut. Správně upečená nádivka je na povrchu zlatavá, uvnitř propečená. Délka pečení závisí na výšce nádivky. Upečenou nádivku vyjmeme i s papírem z pekáče a krájíme na jednotlivé porce. • Zastřené vejce: V hrnci přivedeme osolenou vodu s octem těsně pod bod varu. Vejce vyklepneme do naběračky a opatrně vlijeme do ochucené vody. Počkáme cca 3 minuty, bílek musí být zatáhnutý a žloutek uvnitř tekutý. Takto připravené vejce vyjmeme a ihned ochladíme vodou. Při servisu už jen regenerujeme do lehkého prohřátí. Vejce si tímto způsobem můžeme připravit dopředu. Vaříme-li více vajec najednou, připravujeme je v široké nádobě, aby vejce plavala vedle sebe. • Servírování: Na střed nahřátého talíře nalijeme koprovou omáčku a do jejího středu vložíme dva perfektně ukrojené díly nádivky. Přiložíme vejce a pokrm doplníme snítkou čerstvého kopru. Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 1. Suroviny do nádivky krájíme na větší kusy, docílíme tím atraktivní mozaiky na řezu nádivky. 2. Kopřivové nádivce se mnohde říká velikonoční hlavička. 3. Na přípravu nádivky používáme uzené koleno nebo uzená žebra. Maso je totiž šťavnatější. 79,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 91,89 14 cF1307_13-16.indd 14 Uzené a ovarové koleno bez kosti bal.: cca 0,6 kg cena za 1 kg Vejce „M“ 15 2, 2,47* bal.: 180 ks cena za 1 ks další akční ceny také na: bal.: 9× 10 ks, 60 ks 51,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 59,69 Trvanlivá smetana extra zahuštění 21 % bal.: 6× 1 l cena za 1 l 27.2.13 12:10 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Omáčka: Hovězí vývar (vlastní výroba) Máslo 82 % Hladká mouka Kopr čerstvý Cukr Ocet jablečný Mléko 1,5 % Smetana extra zahuštění 21 % Sůl Nádivka: Rohlíky tukové Máslo 82 % Horeca Select Smetana ke šlehání 30 % Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Škvařené sádlo Kopřivy čerstvé Uzené koleno bez kosti Mrkev Celer Horeca Select Nové koření Horeca Select Pepř celý Horeca Select Bobkový list Sůl Zastřené vejce: Vinný ocet bílý Vejce Sůl archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý Název položky