Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Mouka, mléko...

Platnost od 13.3. do 26.3.


Mouka, mléko... - strana 15










     

Mouka, mléko... - strana 15

Grilované jarní kuřátko s medvědím česnekem a špeclemi Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Jarní kuřátko mražené Přepuštěné máslo Sůl Fleur de Sel Špecle: Hladká mouka Hrubá mouka Sůl Vejce Horeca Select Smetana 30 % Ostatní: Pršut bok Medvědí česnek Radicchio Kerblík Přepuštěné máslo Sůl Fleur de Sel 2000 g 150 g 1g 274,50 Kč 38,97 Kč 0,50 Kč 300 g 300 g 20 g 500 g 150 g 3,15 Kč 3,15 Kč 0,09 Kč 21,50 Kč 8,24 Kč 200 g 100 g 250 g 1g 50 g 1g 35,98 Kč 59,98 Kč 27,48 Kč 1,06 Kč 12,99 Kč 0,50 Kč Cena za jednu porci** : 48,81 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 35 min Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. Přepuštěné máslo je 100% máslový výrobek, který je vhodný k tepelným úpravám, jako jsou pečení a smažení. Lze je koupit již hotové v MAKRO. 2. Zbylé kuřecí kosti použijeme na přípravu šťávy nebo demi glace. Ty pak využijeme na zvýraznění chutě výpeku. 3. Medvědí česnek známe jako oblíbenou rostlinu ze svého dětství, která roste na loukách. Je to velmi atraktivní rostlina na přípravu pokrmů, jako jsou i polévky, omáčky. My jsme jej použili jako zeleninový doplněk, neboť jeho nakyslá chuť nám uhladí výrazně slanou chuť slaniny. MRAŽENÉ 54,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 63,14 cF1307_13-16.indd 15 Mini kuřátko původ: Francie bal.: 400 g cena za 1 ks 179,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Pršut bok 206,89 bal.: cca 0,9 kg cena za 1 kg 439,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 504,85 Mořská sůl bal.: 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava špeclí: Do hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. V misce vymícháme hladké, hustě tekoucí těsto z mouky, vajec, smetany a soli. Těsto protlačujeme přes děrované síto do vroucí vody. Vytvoří se nám delší „nudle“, špecle. Po uvaření je vyjmeme kovovým podběráčkem a vložíme do nádoby s nakrájenou, vypečenou slaninou. Zlehka promícháme. • Příprava kuřátka: Omyté kuřátko rozdělíme na prsa s kostí (tzv. „motýlek“) a stehna. Výraz „motýlek“ znamená prsa s hrudní kostí a s první kostí z křídla. Prsa důkladně osušíme a vložíme na dobře nahřátou pánev s přepuštěným máslem. Prsa postupně opékáme ze všech stran, dokud není kůže zlatavá. Takto opečená prsa dopékáme v troubě asi 6 minut na 170 °C. Pak je vyndáme a necháme asi 3 minuty odpočinout, aby nám při krájení nevytékala z masa šťáva. Těsně před servírováním oddělíme prsa od hrudní kosti. Z prsa vyjmeme vnitřní sval (tzv. „frikasé“), které při servírování klademe na upečené prso. Maso musí být šťavnaté, růžové. • Příprava medvědího česneku a radicchia: Na pánev vložíme trochu přepuštěného másla, necháme je rozpustit a ochutíme solí. Omyté listy medvědího česneku a překrájené radicchio v másle zlehka prohřejeme. • Servírování: Na nahřátý talíř rozložíme ochucené špecle společně s radicchiem a ochucenými listy medvědího česneku. Na ně položíme vyříznuté kuřecí prsíčko s „frikasé“, přelité výpekem z pánve. Pokrm doplníme snítkou kerblíku. 15 27.2.13 12:10