Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket, hypermarket leták : Velikonoční speciál

Platnost od 13.3. do 2.4.


Velikonoční speciál - strana 2










     

Velikonoční speciál - strana 2

Speciál o Velikonocích www.albert.cz Beránek je klasika, bez které by to nebylo ono. Zkuste ho letos zabalit do bílkových pusinek a posadit mezi kytičky z lentilek. MLSÁNÍ 7 90 8,90 –11 % LENTILKY ∞ 28 g ∞ 100 g = 28,21 Kč 9990 119,– –16 % MILKA PLNĚNÁ VAJÍČKA ∞ vybrané druhy ∞ 136 g ∞ 100 g = 73,46 Kč AQ ČOKOLÁDOVÁ MINIVAJÍČKA ∞ vybrané druhy ∞ 500 g ∞ 100 g = 13,98 Kč 69 90 79,90 –12 % 2/2013 M&M‘S, CELEBRATIONS VAJÍČKA ∞ 235–246 g ∞ 100 g od 48,37 Kč 11900 139,– –14 % Sněhový beránek Na 1 beránka Příprava: 35 minut Pečení: 55 minut 1. Z lednice vyndejte 250 g másla, případně Hery, a nechte 3 hodiny při pokojové teplotě. V míse jej smíchejte s 200 g krupicového cukru a utřete do nadýchané směsi. Přidejte 2 vejce, 400 g polohrubé mouky, 1 lžíci najemno nastrouhané pomerančové kůry, 50 ml vaječného koňaku, poté přilijte 250 ml mléka, aby vzniklo nadýchané těsto. Vmíchejte 1 sáček kypřicího prášku a těsto nalijte do máslem vymazané a kokosem vysypané formy na beránka. V troubě vyhřáté na 160–170 °C pečte 45 minut. Upečeného beránka nechte zchladnout ve formě, pak vyklopte a nechte vychladnout. 2. Troubu předehřejte na 180 °C. Dotuha vyšlehejte 3 bílky a zašlehejte do nich 150 g krupicového cukru. Sníh dejte do sáčku s úzkou trubičkou a na beránka udělejte spoustu malých ,pusinek‘, aby pokryly povrch (viz obrázek). Pečte asi 10 minut, aby bezé napůl zatuhlo. Z lentilek udělejte kytičky a trávu i oči. Pěna z bílé čokolády Pro 4–6 osob Příprava: 15 minut Chlazení: 1 hodina ORION VELIKONOČNÍ VAJÍČKA ∞ mléčná čokoláda ∞ 60 g ∞ 100 g = 33,17 Kč ORION VELIKONOČNÍ KRASLICE ∞ mléčná čokoláda ∞ 25 g ∞ 100 g = 34 Kč 1990 24,90 –20 % Velikonoční muffiny 850 9,90 –14 % 2690 32,90 –18 % VELIKONOČNÍ VAJÍČKA ∞ pochoutka ∞ vybrané druhy ∞ 100 g 2 Do žáruvzdorné mísy nalámejte 200 g kvalitní bílé čokolády a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda mísy nedotýkala. Nechte čokoládu zcela rozehřát, sejměte z tepla a nechte trochu zchladnout. Pak k čokoládě přidejte 200 ml zakysané smetany a 200 ml smetany ke šlehání a umíchejte dohladka. Pěnu nalijte do šesti skleniček a minimálně hodinu chlaďte v lednici. Ozdobte velikonočními čokovajíčky. Na 12 kusů Příprava: 45 minut Pečení: 20 minut 1. Při pokojové teplotě nechte změknout 80 g másla a pak jej utřete se 120 g moučkového cukru, 2 vejci, 1 lžící nastrouhané citronové kůry a 2 lžícemi citronové šťávy. Vmíchejte 280 g hladké mouky prosáté s ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva a nakonec do těsta přidejte i 200 ml zakysané smetany smíchané se 100 g nasekaných sušených meruněk. 2. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Po krátkém zchladnutí vyklopte na mřížku. 3. Z 250 ml mléka, 1 sáčku vanilkového pudinkového prášku a 60 g krupicového cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte 200 g nakrájeného másla. Všechno dohromady vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.