Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket, hypermarket leták : Velikonoční speciál

Platnost od 13.3. do 2.4.


Velikonoční speciál - strana 7










     

Velikonoční speciál - strana 7

Speciál o Velikonocích www.albert.cz TIPY NA FORMY 2/2013 Z jedné vyklopíte čokoládové bonbony, z další zajíčka, z jiné piškotová vejce anebo velikonoční vosí úlky. A pak jsou tu vykrajovátka na linecké dobrůtky. 10900 Čokoládové bonbony s ořechy Pro 6–8 osob Příprava: 35 minut Tuhnutí: 6 hodin 159,– –31 % FORMA NA DVANÁCT VELIKONOČNÍCH VAJÍČEK DELICIA SILICONE ∞ nepřipalují se, lze snadno vyklopit ∞ odolné do +230 °C ∞ v nabídce také forma na 6 vajíček za 199 Kč Do třech žáruvzdorných mističek postupně nalámejte čokolády, aby v jedné bylo 200 g bílé čokolády, ve druhé 200 g tmavé čokolády a ve třetí 200 g mléčné čokolády. Nechte je postupně rozehřát ve vodní lázni. Do mléčné vmíchejte 4 lžíce sekaných lískových ořechů a nalijte ji do třetiny formy na čokoládová vajíčka. Do další třetiny po dně nalijte rozpuštěnou bílou čokoládu, na ni dejte vždy mandli a zalijte čokoládou až k povrchu. Do zbylých vajíček opět po dně nalijte tmavou čokoládu, na ni dejte ořechy a zalijte. Dejte do mrazáku na 6 hodin. Pak vyklopte. Postup zopakujte do spotřebování čokolád. Slepované linecké s ořechovým krémem 18900 Pro 6–8 osob Příprava: 1 hodina + odležení těsta Pečení: 5 minut 249,– –24 % V míse utřete 140 g másla pokojové teploty se 70 g prosátého moučkového cukru a 2 žloutky našlehanými se špetkou soli. Vmíchejte 210 g hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru a 1 lžičku jemně nastrouhané pomerančové kůry. Vypracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout přes noc v lednici. Vyndejte jej a po 10 minutách rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Pomocí velikonočních vykrajovátek Tescoma vykrajujte motýlky, kytičky, beránky, housátka a podobně. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Nechte zcela vychladnout a po dvou spojujte krémem. Na krém utřete 3 žloutky s 80 g cukru a 10 g kukuřičného škrobu v rendlíku do pěny. Pak přilijte 100 ml mléka a za stálého míchání vařte 2–3 minuty. Za občasného míchání vychlaďte. Do mísy dejte 125 g másla pokojové teploty a postupně vmíchávejte žloutkovou směs a 2 hrsti mletých lískových ořechů. Na chvíli dejte do lednice, pak našlehejte a spojujte linecké. Ozdobte podle fantazie bílkovou polevou, cukrovými polevami, zdobením z trubičky a cukrovým zdobením. VELIKONOČNÍ VYKRAJOVACÍ FORMA DELICIA ∞  ro přípravu cukroví p s velikonočními motivy ∞  ykrojí najednou v až 20 kousků VELIKONOČNÍ ZAHRÁDKA DELICIA 109,– ∞ souprava –31 % vykrajovátek na perník a jarní osení za 129 Kč ∞ v nabídce také formičky na plněné velikonoční cukroví, 3 druhy za 89,90 Kč 7490 Piškotová vejce s krémem Na 6 vajec Příprava: 1 hodina Pečení: 20 minut Krémy může te vylepšit oříšky nebo sekanými mandlemi. S větlý lze obarvit pastelovými jarními po travinářskými barvami. Troubu zahřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků u 6 vajec. Bílky vyšlehejte se 140 g krupicového cukru do husté pěny, poté zašlehejte žloutky a nakonec vmíchejte 80 g hladké mouky a kůru z ½ citronu. Těsto rozdělte na poloviny a do jedné vmíchejte asi 2 lžíce kakaa holandského typu, aby se těsto obarvilo dohněda. Těsta nalijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na vajíčka. Pečte, dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte zchladnout ve formě, pak vyklopte a nechte ještě dochladnout na mřížce. Světlá vejce spojujte po dvou žloutkovým krémem obarveným holandským kakaem, tmavá žloutkovým krémem. Na žloutkový krém utřete 3 žloutky s 75 g moučkového cukru a 10 g solamylu do pěny. (V případě kakaového krému vmíchejte spolu se solamylem i kakao.) Přidejte 100 ml mléka a za stálého míchání vařte 2–3 minuty. Za občasného míchání vychlaďte. Do mísy dejte 120 g másla pokojové teploty a vmíchávejte k němu solamylovou směs. Na chvíli dejte do ledničky, pak našlehejte a spojujte vejce. FORMA SILIKONOVÝ BERÁNEK ∞ 31,5 x 15,8 x 9,5 cm 219 00 269,– –18 % FORMA KERAMICKÝ ZAJÍČEK ∞ 22 x 16 x 12 cm 15900 229,– –30 % 7