Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Úklid, čisticí prostředky

Platnost od 14.3. do 20.3.


Úklid, čisticí prostředky - strana 9










     

Úklid, čisticí prostředky - strana 9

Praha-Černý Most Ovoce a zelenina Zelené listy pro zdraví – čerstvé lístky baby špenátu Čerstvé. Každý den pro vás máme čerstvé ovoce a zeleninu. 90 29, Banány Chiquita Premium volné 1 kg Oblíbená listová zelenina pochází původem z Persie, odtud se rozšířila do zbytku Evropy. Skutečná špenátománie vypukla ve 30. letech minulého století, kdy spatřil světlo světa Pepek námořník, který špenátu udělal nevídanou reklamu. Špenát obsahuje mnoho prospěšných látek - např. karotenoidy a lutein, které působí jako přírodní antioxidanty. Dále je zdrojem vitaminů K, C, D a E, vitaminů ze skupiny B a kyseliny listové. Z minerálů jsou nejvíce zastoupeny draslík, hořčík, sodík, vápník, železo, mangan a měď. Špenát se konzumuje ve formě čerstvých syrových listů jako součást salátů a předkrmů. Lze ho i tepelně upravovat, hodí se k přípravě polévek, špenátových rolek, nákypů a omelet, lze ho přidat k různě upraveným druhům masa, ale i do těstovin a na pizzu. V kuchyni by p prostě neměl chybět. y Baby špenát, listy 29,90 Kč/ 200g 100 g = 14,95 Kč Špenátový salát s kuřecím masem SUROVINY 90 19, Jahody balené, Španělsko 1 kus, 250 g 100 g = 7,96 Kč Jablka Golden Delicious skládaná, minimální velikost 75 mm, Česká republika 1 kg 21,90 tuzemská kvalita Arašídy wasabi Meloun cukrový žlutý balené 1 ks, 150 g 100 g = 13,27 Kč volný, Kostarika 1 kg 19,90 29,90 Mrkev s natí svazek, Itálie 1 kus 14,90 200 g listů baby špenátu, 100 g listů rukoly, 300 g uvařených brambor, 200 g pečeného kuřecího masa, 2 vařená vejce, 1 rajče, 1 čerstvá cibulová nať, 150 g majonézy (nebo napůl s bílým jogurtem), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kadeřavé nebo naťové petrželky, 1 citron a sůl PŘÍP RAVA Omyjte listy špenátu a rukoly a nechte je okapat. Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na větší kousky, smíchejte s nakrájeným kuřecím masem a podle chuti dosolte. Vařené vejce nakrájejte na osminky. Rajče a cibulovou nať pokrájejte na kostičky a smíchejte s olivovým olejem, majonézou a petrželkou, pak zálivku osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou. Na talíře naskládejte listy, na ně hromádku bramborovomasové směsi, ozdobte dílky vajec a přelijte zálivkou. Navrch položte plátek citronu a snítku zelené petrželky a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem. Dobrou chuť. 9