Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Velikonoce, grilování

Platnost od 21.3. do 27.3.


Velikonoce, grilování - strana 30










     

Velikonoce, grilování - strana 30

inzerce ABECEDA REGIONÁLNÍCH SPECIALIT B Bombajské brambory ombaj, dnes také Mumbaí, je největším městem Indie. A  Indie je zase jednou z  kulinářských veličin. Indickou kuchyň nepředstavuje jen kari a rýže. Každá část Indie má své vlastní speciality, v nichž se zrcadlí geografická, kulturní i náboženská různorodost. Jídla připravovaná na jihu země jsou obecně spíše ostrá než sladká, a  také mnohem aromatičtější než jídla na severu. To platí i o bombajské kuchyni. V celé indické kuchyni se nejvíc zdokonalilo používání koření, to platí, jak uvidíme, také pro náš recept. V receptu jsou použity koření jako rostlinné ghí. Jde o čištěné polotekuté máslo z bůvolího mléka. V indické kuchyni se používá jako hlavní forma tuku pro svou pronikavou chuť. V našich zeměpisných šířkách ho nahrazujeme rostlinným olejem nebo máslem. Kromě Potřebujeme: toho se v receptu nachází také směs koření panš • 1 kg lojovitých brambor • sůl poran. Koření panš poran lze nahradit u  nás do- • 2 lžíce rostlinného ghí stupným čínským „kořením pěti vůní“ nebo si ho • 1 lžičku směsi koření panš poran lžičky mleté kurkumy můžeme namíchat sami ze semínek římského kmí- • 3 lžíce rajčatového protlaku •2 nu, fenyklu, hořčice, černuchy seté a pískavice řec- • 300 g bílého jogurtu ké seno (ve stejném objemovém poměru). • nasekaný čerstvý koriandr na posypání Postup: Celé brambory zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k  varu a  zvolna vaříme 15 minut, až jsou téměř uvařené, ale ještě ne měkké. V dalším hrnci rozehřejeme ghí na střední teplotu, vmícháme směs panš poran, kurkumu, rajčatový protlak, jogurt a sůl. Přivedeme k varu a nepřikryté zvolna zahříváme 5 minut. Scezené brambory rozkrájíme na čtvrtiny a přidáme do kořeněné směsi, přikryjeme a krátce zahřejeme. Pokrm přendáme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 40 minut, až jsou brambory měkké a omáčka hustá. Posypeme koriandrem a ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Brambory, Nakladatelství SLOVART Nezapomeňte na dárek! 21. 3. Radek 22. 3. Leona 23. 3. Ivona Všechny novinky ve Vašem e-mailu! Udělat radost... ...může být tak jednoduché! Chcete mít pravidelně každý týden přehled o všech novinkách z pohodlí Vašeho domova? Stačí vyplnit jednoduchý formulář na našich webových stránkách a každý čtvrtek se můžete těšit na pravidelnou dávku informací z Kauflandu! www.kaufland.cz/ newsletter Naše dárkové poukázky zakoupíte u pokladen. AJV 30 / – 24. 3. Gabriel 25. 3. Marian, Mario 26. 3. Emanuel 27. 3. Dita Týdeník Kaufland do Vašich schránek Kaufland s slaví 15 let p pojďte to oslavit s námi. Na i inzerci od 1. 3. do 30. 6. 2013 nově sleva 15% Více informací u našeho inzertního poradce: tel.: 323 607 653, 603 983 196 za obsah inzerce ručí zadavatel 24