Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé maso, mléčné výrobky

Platnost od 27.3. do 9.4.


Čerstvé maso, mléčné výrobky - strana 14










     

Čerstvé maso, mléčné výrobky - strana 14

Smržové rizoto Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 700 g 63,70 Kč 150 g 9,89 Kč 70 g 0,31 Kč 150 g 14,28 Kč 500 g 33,75 Kč 250 g 22,48 Kč 100 g 159,90 Kč 200 g 19,92 Kč 300 g 110,97 Kč Název položky Rýže Carnaroli Šalotka Sůl Extra panenský olivový olej Kuřecí vývar (vlastní výroba) Bílé víno Smrž čerstvý Máslo Parmazán Horeca Select Petržel hladkolistá, čerstvá 20 g Cena za jednu porci** : 1,59 Kč 43,68 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 00 87, 100,05* 14 cF1308_09-16.indd 14 1. Jako alternativu můžeme použít i mražené smrže. Ty nejprve necháme pozvolna rozmrazit a pak postupujeme stejně jako u smržů čerstvých. Při použití sušených smržů je nejdříve namočíme do vlažného vývaru, pak je nakrájíme, orestujeme a vložíme do rizota včetně vývaru. 2. Při servírování musíme mít vždy správnou konzistenci rizota. Pakliže nám zhoustne, musíme konzistenci upravit teplým vývarem. 3. Hluboký nebo plochý talíř? Je to na vás, jak budete chtít pokrm servírovat. Obě varianty jsou správné. Nejdůležitější je vždy chuť, vůně a konzistence rizota. 4. Vývar musí být kvalitní. Je to klíčová položka pro vyrobení chutného rizota. Rýže Carnaroli bal.: 5× 1 kg cena za 1 kg 90 369, 425,39* Parmigiano Reggiano min. 12 měsíců bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 389,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Smrž sušený 448,39 bal.: dóza 50 g cena za 50 g 13.3.13 12:29 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava rizota: Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji dosklovita. Nasypeme na ni rýži a opět krátce orestujeme. Pak ji zalijeme bílým vínem a ponecháme krátce odpařit, přidáme připravený teplý vývar, ochutíme solí. Za občasného promíchání vaříme rýži na mírném teple asi 20 minut. Mezitím, než se nám uvaří rizoto, si připravíme smrže. • Příprava hub: Houby důkladně očistíme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na 70 g másla. Část takto připravených smržů přidáme do rizota asi 10 minut před koncem tepelné úpravy. Rizoto dokončíme tím, že do něj vmícháme část najemno strouhaného parmazánu spolu s kostičkami vychlazeného másla. Tím se rizoto zjemní a chutě se spojí. Konzistence rizota je hustě tekoucí, rýže není tvrdá, ale ani rozvařená, na povrchu šlemovitá. • Servírování: Rizoto podáváme na nahřátém talíři. Porci rizota doplníme hoblinami parmazánu, zbylou částí smržů a snítkou hladkolisté petržele.