Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - čas jahod

Platnost od 10.4. do 7.5.


Epikure - čas jahod - strana 14










     

Epikure - čas jahod - strana 14

Ryby LOSOSOVITÝ PSTRUH VE SKLENĚNÉ MISCE V  tomto atraktivním předkrmu jemné oranžové maso lososovitého pstruha předvede všechny své přednosti. Plátek pstruha srolujeme s  tenkým proužkem cukety, troškou petržele a  kopru a  vložíme ho do skleněné ohnivzdorné misky na pálivé „lůžko“ z  chilli papriček, soli a  pepře. Zalijeme rybím vývarem se šafránem a  zapečeme v troubě při asi 120 °C. 1 3 2 4 UDIT MŮŽETE I DOMA! Způsoby přípravy pstruha jsou téměř neomezené. Je vhodný na pečení, smažení a  vaření (v  tekutině udržované pod bodem varu), včetně vaření v páře a grilování. Klasickou pochoutkou labužníků je uzený pstruh jak vcelku, tak ve formě plátků. Uzení je rafinovaná, ale vcelku snadná metoda přípravy. Dno nádoby pokryjeme vrstvou udicí směsi (1). Než pstruha dáme udit, od- řízneme filety (2), potřeme je olejem a  posypeme hrubozrnnou solí a  pepřem (3). Udicí přípravek zahříváme, dokud se z něj nezačne trochu kouřit (4), potom nad něj na grilovací podložku položíme filety. Pozor, nádoba či pekáč musejí být během procesu co nejtěsněji uzavřené! Zhruba po 20 minutách uzení při 60 °C jsou plátky pstruha hotové (5) a můžeme se těšit na šťavnatou a jemnou pochoutku. 5 14 cE1309_12-15.indd 14 EPIKURE 26.3.13 11:38