Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - čas jahod

Platnost od 10.4. do 7.5.


Epikure - čas jahod - strana 15










     

Epikure - čas jahod - strana 15

Pstruh kuchaný Pstruh filet s kůží • lat.: Oncorhynchus mykiss • vel.: 200–350+ g/ks • původ: Rakousko, Česká republika, chov • cena za 1 kg • lat.: Oncorhynchus mykiss • vel.: 100–150 g/ks • původ: Rakousko, Česká republika, chov • cena za 1 kg Pstruh lososovitý Pstruh lososovitý filet • lat.: Oncorhynchus mykiss • vel.: 300–1500 g/ks • původ: Itálie, chov • cena za 1 kg • lat.: Oncorhynchus mykiss • vel.: 100–200 g/ks • původ: Itálie, chov • cena za 1 kg 129,00 148, 279,00 320, 159,00 182, 279,00 320, 35* 85* 1 2 4 85* 85* 5 3 FILETOVÁNÍ PSTRUHA 2. Za hlavou provedeme řez kolmý k páteři zhruba do poloviny těla ryby. 3. Nařízneme rybu nad a pod hřbetem. Řezy vedeme od hlavy k ocasu. Pstruha otočíme a z druhé strany provedeme stejný řez jako na obr. 2, jímž hlavu oddělíme od těla. Nožem postupně oddělíme filet od páteře. Řez vedeme opatrně podél páteře od hlavy k ocasu (viz obrázek). Stejně oddělíme i filet na druhé straně ryby. 4. Nejprve odřízneme žeberní kosti. Začneme nahoře od páteře a zlehka odřezáváme kosti směrem k břichu. Z filetu odstraníme malé kosti, které se nacházejí v tmavší lince masa asi 1 cm od hřbetní strany filetu. Nožem lehce nařízneme filet po obou stranách těchto kůstek až ke kůži. 5. Plátek masa s kůstkami lehce poodřízneme těsně u kůže, kůstky vyjmeme a hotové filety jsou připraveny k dalšímu zpracování. Filety samozřejmě můžeme nechat s kůží, celá řada vynikajících receptů se připravuje s ní, například lahodné roládky s liškami. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 1. Špičkou ostrého nože rozřízneme břicho, řez vedeme od řitní ploutve směrem k hlavě do hloubky max. 0,5 cm, abychom neprořízli žlučník. U hlavy nožem opatrně odřízneme vnitřnosti a vyjmeme je rukou. Opět pozor na protržení žlučníku. Na břišní straně nožem nebo nůžkami oddělíme ploutve. Video najdete na www.jk-design.cz/work/makro/pstruh/ 15 cE1309_12-15.indd 15 27.3.13 11:59