Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - čas jahod

Platnost od 10.4. do 7.5.


Epikure - čas jahod - strana 23










     

Epikure - čas jahod - strana 23

Bio kapr vděčí za svou chuť i kvalitu především přirozené potravě, kterou chovatelé doplňují kvalitními obilninami z místních zdrojů. Kromě loga CHOP z  roku 2007 se výrobky z  této ryby pyšní národními značkami kvality KLASA a Zlatá chuť jižní Moravy. HOŘICKÉ TRUBIČKY Podle staré legendy recept této pochoutky svěřil zraněný voják – snad to byl přímo Napoleonův kuchař – své ošetřovatelce jako poděkování za její práci. Trubičky v Hořicích záhy zdomácněly a jejich sláva se rychle šířila dokonce až do zámoří. V  roce 2007 získala známku CHZO pro své ručně vyráběné pochoutky rodinná firma Petráčkovy hořické trubičky. PARDUBICKÝ PERNÍK Právo vyrábět perník potvrdila Pardubicím Marie Terezie již v  roce 1759. Z  nespočetných druhů perníků získal CHZO v roce 2008 pouze plněný perník společnosti Goldfein CZ, který se prodává pod značkou PAMEP. Pravé olomoucké tvarůžky tvoří měkký sýr z  kyselého tvarohu, který zraje pod mazem. Jejich chuť i  vůně jsou velmi výrazné, ovšem minimální obsah tuku dělá z tvarůžků zdravou součást jídelníčku při redukční dietě. JIHOČESKÁ A ZLATÁ NIVA Dva sýry z jižních Čech uznala EU za výjimečné teprve v  roce 2010. Jihočeská Niva s  modrou plísní a  slanou pikantní chutí se může pochlubit šedesátiletou tradicí. Jihočeské Zlaté Nivě zaručuje delší zrání výraznější chuť a jemnější konzistenci. Nejlépe si na ní pochutnáte ve spojení s vyzrálým červeným vínem. ŠTRAMBERSKÉ UŠI Další legendární pochoutka, jejíž sláva sahá dokonce až do 13. století. Tehdy se podle pověsti podařilo obyvatelům Štramberku zvítězit nad Tatary, jejichž tábor vyplavili pomocí prokopané hráze rybníka. V ležení pak našli pytle s ušima zabitých křesťanů, OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY které byly tatarskou trofejí. Na památku tohoto vítězství se štramberské uši podle tajné receptury pečou téměř 800 let! BUDWEISER BUDVAR Ležák Budweiser Budvar vděčí za světové uznání specifickým geografickým podmínkám, kvalitě vody a  špičkovým surovinám, pivovarskému fortelu a  pečlivě dodržovanému výrobnímu postupu. A  samozřejmě i  zkušenostem předávaným po staletí z generace na generaci. KDO DALŠÍ O“? MÁ „SLUNÍČKO“? Třeboňský kapr, Brněnské/ Starobrněnské pivo, Březnický ležák, Černá Hora, České pivo, ChelčickoIhelnické ovoce, Chodské pivo, Karlovarské oplatky, Karlovarské trojhránky, Karlovarský suchar, Lomnický suchar, Mariánskolázeňské oplatky, Nošovické kysané zelí, Český kmín, Žatecký chmel aj. Za nejstaršími zmínkami o tomto aromatickém produktu je třeba jít až do 16. století. HLÍDEJTE ČESKÁ LOGA Národní značku KLASA uděluje od roku 2003 na dobu tří let ministr zemědělství nejkvalitnějším potravinářským a  zemědělským výrobkům. Po uplynutí této lhůty může být její vlastnictví prodlouženo na další tři roky, pokud produkt nadále splňuje původní podmínky. Kontrolu jejich dodržování provádějí Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) a Státní veterinární správa (SVS). Toto ocenění získalo 1210 produktů od 216 českých a moravských výrobců. Označení „Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR“ bylo vytvořeno pro lepší orientaci spotřebitelů na trhu s  potravinami a  do rejstříku ochranných známek bylo zapsáno 11. května 2011. Jeho užívání povoluje prezident Potravinářské komory ČR po schválení výkonnou radou PK ČR maximálně na dobu 3 let. Poté může být smlouva za předpokladu splnění podmínek obsažených v pravidlech prodloužena o  další 3 roky. Dodržování podmínek kontroluje sekretariát PK ČR. Logo „Regionální potravina“ zdobí ty nejlepší výrobky z  každého kraje od roku 2010. Ministerstvo zemědělství je uděluje produktům, jež zvítězí v  krajských soutěžích, a  ocenění výrobci je smějí používat šest let. Značka na obalu zaručuje, že výrobek  i  suroviny, z  nichž vznikl, pocházejí z  dané oblasti a  splňují nejpřísnější evropské i  národní požadavky na kvalitu potravin. Jejich přeprava tolik nezatěžuje životní prostředí, potraviny mají blíž od výrobce ke spotřebiteli, a  díky tomu jsou čerstvější. Každý region má kromě obecných a specifických pravidel i vlastní regule. Na jejich plnění dohlížejí zástupci kontrolních orgánů SVS ČR a SZPI. Více na www.eklasa.cz Více na www.foodnet.cz Foto: Fotolia, Profimedia.cz, iStockphoto, Shutterstock, StockFood a archiv MAKRO POHOŘELICKÝ KAPR Více na eagri.cz KROMĚ „SLUNÍČEK“ EVROPSKÉ UNIE MŮŽE ČESKÝ VÝROBEK ZÍSKAT AŽ TŘI RYZE ČESKÉ CERTIFIKÁTY, POKUD HO JEHO VÝROBCE PŘIHLÁSÍ A SPLNÍ POŽADOVANÉ PODMÍNKY: Prodejní doba: Po – Pá 9.00 – 22.00, So – Ne 8.00 – 22.00 Prodejní doba pro Zlaté a Stříbrné partnery: Po – So 6.00 – 22.00, Ne 7.00 – 22.00 Akceptujeme platbu v českých korunách, za stanovených podmínek také v eurech. Přijímáme tyto platební karty: cE1309_22-23.indd 23 Státní svátek 1. 5. 2013 – otevřeno standardně 9.00 – 22.00 Nabídka zboží platí pro držitele zákaznické karty MAKRO a  je určena pro podnikání. Uvedené ceny jsou v  českých korunách, bez dekorace a  nejsou platné při nákupech výrobků prostřednictvím služby MAKRO Distribuce. Za chyby vzniklé v sazbě a tisku neručíme. Společnost MAKRO si vyhrazuje právo změn v balení a  variantě zboží nabízeného v  této nabídce. Společnost MAKRO garantuje ceny pro uvedené období jako nejvýše možné. Nabídka zboží je časově omezena na období platnosti nabídky nebo do neočekávaného vyprodání zásob. Veškeré aktuálně platné nabídkové letáky jsou pro registrované zákazníky k  dispozici k nahlédnutí či stažení na www.makro.cz v sekci Aktuální nabídka. 27.3.13 17:16