Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - čas jahod

Platnost od 10.4. do 7.5.


Epikure - čas jahod - strana 5










     

Epikure - čas jahod - strana 5

FRANCOUZSKÁ KVALITA ČERVENÁ PEČEŤ Francouzi jsou vyhlášení gurmáni, a jimi vyráběné potraviny se proto v  Evropě i ve světě těší velké oblibě. Vyprodukují 2 miliony tun drůbežího masa ročně a téměř polovina putuje na export. KUŘE S TOUTO ZNAČKOU ZARUČUJE VÝJIMEČNOU KVALITU A CHUŤ. Od roku 1965 Francouzi dodávají do světa kuřata špičkové kvality s  červenou pečetí jakosti Label Rouge a  označením poulet fermier. Důvodem ke vzniku červené pečeti kvality, jejíž logo je majetkem francouzského ministerstva zemědělství, byla především podpora domácích farmářů. Dvě ze tří kuřat zakoupených zákazníky ve Francii mají červenou pečeť. Musejí splňovat pět základních požadavků: 1. Původ z  odolných plemen, která pomalu rostou, vyhovuje jim volný chov a poskytují výborné maso. BÍLÉ, ŽLUTÉ A ČERNÉ Ve Francii se rozlišují kuřata nejen podle plemene a typu výkrmu (např. francouzskému kukuřičnému kuřeti je třeba po dobu 35–42 dní servírovat krmivo obsahující 30 % kukuřice), ale také podle barvy kůže. Bílé kuře (poulet blanc) mají v oblibě obyvatelé severní Francie, zatímco jižané dávají přednost žluté variantě (poulet jaune). Třetím typem je černé kuře (poulet noir) s černým peřím a tmavší kůží. Kuře Loué Noir Label Rouge • krmivo: pouze rostlinné, min. 75 % zrní • délka výkrmu: min. 81 dní ve volném výběhu • původ: Francie • cena za 1 kg 144,00 165, 60* 2. Chov zásadně ve volném výběhu. Kuřata s označením élevé en plein air musejí mít k dispozici alespoň 2 m2, zatímco drůbeži élevé en liberté je dopřáván neomezený výběh. 3. Minimálně 75 % krmiva tvoří zrní, potrava nesmí obsahovat živočišné tuky ani moučku. 4. Kuře jde na porážku ve věku 81–110 dnů. 5. Opracovaná kuřata jakostní třídy A musejí vážit 1,2–1,7 kg. Dodržování všech pravidel špičkového chovu zaručují pravidelné inspekce státních orgánů (ročně jich proběhne více než 25 000). SUPREME Pojmem supreme se označují drůbeží prsa zbavená prsní kosti, ale s kůží a horní částí křídla. Tato úprava se v  gastronomii často používá, nejvíce u  perliček. Při tepelné úpravě díky kůži neuniká šťáva a maso zůstane křehké. Navíc zachovaná část křídla na talíři zajímavě vypadá. • podíl kukuřice v krmivu: 30 % • délka výkrmu: 35–42 dní • původ: Francie • bal.: tácek s fólií • cena za 1 kg 98,90 113, 74* Supreme z kukuřičného kuřete • původ: Francie • vakuově baleno • bal.: 4 ks, celkem cca 1 kg • cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Kukuřičné kuře 217,00 249, 55* 5 cE1309_02-07.indd 5 27.3.13 15:38