Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, ryby, uzeniny

Platnost od 10.4. do 23.4.


Maso, ryby, uzeniny - strana 14










     

Maso, ryby, uzeniny - strana 14

Artyčokový salát s husími játry foie gras a rajčaty Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Salát: Horeca Select Artyčoky sterilované Rajčata datlová Červená cibule Kerblík čerstvý Shiso čerstvé Sůl Fleur de Sel Olivový olej extra panenský Foie gras: Foie gras husí játra – blok Sůl Fleur de Sel Červené víno Šaler Horeca Select Pepř černý, celý 1000 g 500 g 150 g 1g 1g 3g 400 g 600 g 2g 50 g 1g Cena za jednu porci** : 39,96 Kč 44,95 Kč 1,79 Kč 0,80 Kč 0,23 Kč 1,50 Kč 43,99 Kč 1 199,60 Kč 1,00 Kč 17,99 Kč 0,35 Kč 135,21 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 15 min Petr Stádník 1. Chceme-li tento pokrm povýšit, použijeme foie gras v celku. Pak je ale musíme pečlivě očistit od blan, které se nacházejí uvnitř jater. Ochutíme je stejným způsobem. 2. Stejně tak můžeme použít i čerstvé artyčoky. U artyčoků použijeme jen srdíčko. Při čištění postupně seřezáváme lístky atyčoků včetně chmýří a středových pichlavých mladých lístků. Očištěný artyčok musíme vložit do citronové vody, aby neoxidoval (nečernal). Artyčoky spaříme v ochuceném zeleninovém vývaru a uchováváme je nejlépe naložené v oleji. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 96 39, 45,95* 14 cF1309_09-16.indd 14 Artyčoky bal.: 2,5 kg cena za 1 kg 90 299, 344,89* Husí foie gras blok bal.: 150 g cena za 150 g 90 89, 103,39* Cherry rajčata datlová původ: Španělsko bal.: karton 2,5 kg cena za 1 kg 27.3.13 15:50 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava foie gras: Vzhledem k tomu, že pracujeme s polotovarem, tak jej po vyndání z ledničky necháme změknout, následně vyjmeme z obalu, přendáme do misky, přidáme víno, sůl a čerstvě namletý pepř z mlýnku. Lehce promícháme a uložíme do chladničky až do chvíle, kdy budeme připravovat jednotlivé porce pro servis. • Příprava salátu: Sterilované artyčoky ponecháme po otevření v cedníku důkladně okapat, překrojíme je a osušíme kuchyňským papírem. Na malém množství olivového oleje je opečeme z obou stran dozlatova. Opláchnutá rajčata nařízneme na povrchu do kříže a rychle je spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je, rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Dáme do pánve olej a plátky česneku a pozvolna zahříváme, následně jej necháme vychladnout. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na výseče. Česnekovým olejem ochutíme připravená rajčata a cibulové výseče. • Servírování: Na studený talíř naaranžujeme ochucené opečené artyčoky, rajčata a červenou cibuli. Z ochucených jater foie gras lžicemi vytvarujeme noky a klademe je na talíř. Pokrm doplníme snítkou kerblíku a shisa.