Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, ryby, uzeniny

Platnost od 10.4. do 23.4.


Maso, ryby, uzeniny - strana 15










     

Maso, ryby, uzeniny - strana 15

Pečená kachní prsa s medvědím česnekem a bramborovým fondantem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Kačeří prsa Sůl Fleur de Sel Máslo 82 % Šťáva: Telecí demi glace (vlastní výroba) Červené víno suché Horeca Select Pepř černý, celý Máslo 82 % Šalotka Kuřecí vývar (vlastní výroba) Čerstvý rybíz červený (na šťávu) Fondant: Horeca Select Brambory varný typ B, malé Olivový olej extra panenský Sůl Horeca Select Pepř černý, celý Kuřecí vývar (vlastní výroba) Salát: Římský salát srdíčka Medvědí česnek čerstvý Sůl Fleur de Sel Přepuštěné máslo Čerstvý rybíz červený 2000 g 5 g 50 g 678,00 Kč 2,50 Kč 4,98 Kč 50 g 150 g 1 g 50 g 60 g 400 g 200 g 32,40 Kč 13,78 Kč 0,35 Kč 4,98 Kč 3,59 Kč 27,00 Kč 159,84 Kč 1000 g 9,90 Kč 50 g 1 g 1 g 500 g 5,50 Kč 0,01 Kč 0,35 Kč 33,75 Kč 100 g 100 g 1 g 30 g 40 g 39,90 Kč 79,90 Kč 0,50 Kč 8,63 Kč 31,97 Kč Cena za jednu porci** : 113,78 Kč Obtížnost: 1½ h • Příprava kachních prsou: Kachní prsa opláchneme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Povrch tučné části nakrájíme na pravidlené čtverečky. Kachní prsa vložíme tučnou částí do suché pánve a opečeme dozlatova. Přebytečný tuk slijeme. Pak je otočíme a také opečeme. Při opékání dbáme na to, aby prsa zůstala uvnitř růžová, tzv. „medium“ až „medium rare“. Na čisté pánvi přepustíme máslo a osolíme je. Tímto máslem přelijeme opečená prsa. Upečené maso necháme asi 4 minuty odpočinout, aby nám při krájení nevytékala šťáva. • Příprava bramborového fondantu: Omyté a očištěné brambory ve slupce nakrájíme na větší kusy (válečky), opečeme je dozlatova na pánvi, zalijeme vroucím vývarem, dosolíme, přidáme pepř, máslo a dopečeme je v troubě předehřáté na 160 °C doměkka (asi 20 minut). Poté je vyjmeme z vývaru, pokapeme olivovým olejem a ihned servírujeme. • Příprava šťávy: Oloupanou, nakrájenou šalotku orestujeme na výpeku dosklovita. Přidáme demi glace, kuřecí vývar, červené víno, rybízovou šťávu vymačkanou z čerstvého rybízu, ochutíme solí, pepřem a zredukujeme. V závěru šťávu přecedíme a vmícháme kostky vychlazeného másla. Tím šťávu zjemníme a zároveň zahustíme. • Příprava medvědího česneku: Medvědí česnek přebereme a propláchneme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, ochutíme ho solí. Vložíme do něj listy medvědího česneku, překrojené srdíčko římského salátu a krátce prohřejeme. • Servírování: Na nahřátý talíř, k levé straně, dáme bramborové fondanty, středem talíře naaranžujeme listy medvědího česneku, výseč srdíčka římského salátu, na pravou stranu talíře položíme plátky kachních prsou, které osolíme solí Fleur de Sel. Pokrm doplníme silnou šťávou a čerstvým rybízem. Tipy kuchaře: 1. Kachní prsa krájíme velmi ostrým nožem, nejlépe jedním tahem, aby řez byl čistý, bez zářezů. 2. Na přípravu bramborových fondantů si vybereme brambory stejně velké, dobře a stejnoměrně se propečou. 3. Přípravu medvědího česneku si necháme na poslední chvíli, aby nám zůstal svěží. 4. Chuť čerstvého rybízu se v tomto pokrmu krásně snoubí s nasládlou chutí masa kachny. 339,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 389,85 cF1309_09-16.indd 15 Kačeří prsa Barbarie původ: Francie vakuově baleno cena za 1 kg Brambory konzumní prané 10,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 12,54 varný typ: B-přílohové vel.: příčný průměr 40+ mm původ: Česká republika bal.: síť 10 kg cena za 1 kg Cibule šalotka kulatá 69,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 80,39 vel.: příčný průměr 40+ mm původ: Francie bal.: síť 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 27.3.13 18:02