Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 12










     

Česká klasika 3 - strana 12

Cikánská hovězí pečeně Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Hovězí maso zadní 1500 g 284,85 Kč Hovězí vývar (vlastní výroba) 2000 g 90,00 Kč Špek 200 g 13,40 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 120 g 4,86 Kč Horeca Select Nové koření celé 1g 0,41 Kč Horeca Select Pepř černý, celý 1g 0,35 Kč Horeca Select Cibule žlutá 200 g 2,58 Kč Rajčata 500 g 19,95 Kč Horeca Select Paprika pálivá 1g 0,25 Kč Moravská klobása 400 g 37,96 Kč Houby sušené 350 g 524,65 Kč Česnek český 40 g 8,00 Kč Horeca Select Brambory varný typ A 500 g 5,45 Kč Červená paprika čerstvá 350 g 20,97 Kč Zelená paprika čerstvá 350 g 17,47 Kč 1g 0,35 Kč 15 g 0,07 Kč Horeca Select Pepř černý, celý Sůl archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 103,15 Kč 2 h 30 min Pracovní postup: • Maso prošpikujeme kousky špeku nakrájeného na špalíčky 1 × 7 cm, osolíme a opepříme ze všech stran. • V kastrolu na prudším ohni rozpálíme sádlo a maso na něm orestujeme dozlatova ze všech stran. • Maso vyjmeme, přidáme nové koření, černý pepř a cibuli nakrájenou najemno a zpěníme ji. Přidáme 2 rajčata pokrájená na větší kousky a pálivou papriku. Krátce orestujeme na středním ohni asi 8 minut. • Maso poté vrátíme do kastrolu, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, stáhneme oheň na minimum a dusíme na mírném ohni 2 hodiny do změknutí masa. • Houby namočíme v rendlíku do vody a necháme je provařit na mírném ohni 30 minut. Poté je scedíme. • Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky 1 × 1 cm. • Papriky nakrájíme na kostičky 1 × 1 cm, zbylá rajčata oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka. • Do hrnce k měkkému masu přidáme jemně nastrouhaný česnek, papriky, klobásu a houby. Necháme provařit asi 3 až 4 minuty. Přidáme rajčata, vaříme ještě minutu a nakonec přidáme brambory. Vaříme již jen 1 minutu. Tipy kuchaře: 1. Místo rajčat v základu může být i 1 lžíce rajského protlaku. 2. Nepoužívejte pálivou klobásu, základ je pikantní kvůli ostré paprice. 3. Houby vyceďte, ale neždímejte. 4. Zelená paprika by měla být slovenská. Nepoužívejte kapii, ta je hořká. 5. Jakmile přidáte brambory, už jídlo dlouho nevařte, aby si zachovaly tvar. 12 cR1310_01-12.indd 12 11.4.13 10:22