Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 16










     

Česká klasika 3 - strana 16

Bažantí prsíčko s hříbky a malinovou omáčkou Suroviny na 10 porcí: Název položky Bažantí prsa Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) 2000 g 578,00 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 75 g 3,04 Kč Cukr krupice 60 g 1,37 Kč Maliny čerstvé 100 g 79,92 Kč Horeca Select Hřiby mražené 150 g 23,58 Kč Máslo 82 % 100 g 9,96 Kč Portské víno 50 g 11,43 Kč Sůl 15 g 0,07 Kč Horeca Select Pepř černý, celý 1g 0,35 Kč Horeca Select Tymián čerstvý 10 g 3,00 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 71,07 Kč 40 min Pracovní postup: • Bažantí maso osolíme a opepříme, stáhneme na ně dvě snítky tymiánu. • Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova. • Vedle masa opečeme dozlatova čerstvé hříbky rozkrojené na půlky. Houby osolíme a opepříme až na konec. • Maso i houby vyndáme na talíř, na pánev přidáme cukr, necháme ho lehce zkaramelizovat, stáhneme plamen, zalijeme portským vínem a svaříme zhruba na polovinu, aby omáčka získala potřebnou hustotu – neměla by být ani řídká, ani hustá. Bude chvilku trvat, než se sražený karamel opět rozpustí do omáčky. • Do omáčky vložíme čerstvé maliny, sundáme z ohně, dochutíme solí a pepřem a vmícháme lžíci másla, které pokrájíme na menší kostičky. Máslo omáčku naleští a zjemní. • Do středu talíře položíme houby, na ně překrojené bažantí prsíčko, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou tymiánu. Tipy kuchaře: 1. Houby osolte až na závěr, jinak by pustily vodu a vařily by se, místo aby se opékaly. Opečte je jen dozlatova – měly by zůstat pevné. 2. S malinami musíte zacházet opatrně, aby zůstaly celé. Míchejte jen pánví, nikoliv vařečkou, ta by je rozmačkala. 16 cR1310_13-32.indd 16 10.4.13 13:20