Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 18










     

Česká klasika 3 - strana 18

Králík na česneku s nastavovanou kaší Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) KRÁLÍK: Králík stehna Horeca Select Cibule žlutá Česnek český Vepřový bok Špek Kmín celý Hladká mouka 2500 g 649,75 Kč 200 g 2,58 Kč 100 g 1200 g 240 g 19,99 Kč 111,48 Kč 16,08 Kč 1g 0,13 Kč 90 g 1,34 Kč 3000 g 87,00 Kč Horeca Select Tymián čerstvý 30 g 23,90 Kč Sůl 15 g 0,07 Kč 1g 0,35 Kč Česnek český 700 g 139,93 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 200 g 8,10 Kč Horeca Select Tymián čerstvý 10 g 3,00 Kč Kuřecí vývar (vlastní výroba) Horeca Select Pepř černý, celý ČESNEK: NASTAVOVANÁ KAŠE: Horeca Select Brambory varný typ C 1400 g 15,26 Kč Kroupy lámanka, malé 300 g 5,34 Kč Máslo 82 % 100 g 9,96 Kč Mléko 1,5 % 150 g 1,64 Kč 20 g 0,09 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Sůl Cena za jednu porci** : Obtížnost: 109,60 Kč 2h Pracovní postup: Příprava králíka: • Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme. • Dva stroužky česneku rozřízneme (každý na 6 kousků) a prošpikujeme jimi maso. • Odkrojíme část špeku, nařežeme ho na malé špalíčky, kterými prošpikujeme maso. Zbytek špeku pokrájíme na malé kostičky. Maso vydatně osolíme, opepříme a lehce ze všech stran zaprášíme moukou. • Bůček nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme. Prolisujeme 4 stroužky česneku a potřeme jimi plátky bůčku z jedné strany. Zbytek česneku pokrájíme najemno. • Rozpálíme kastrol a na vyšším ohni vyškvaříme kostičky špeku. Přidáme cibuli a kmín a orestujeme. Po 3 minutách přidáme i králíka a bůček a orestujeme je ze všech stran. Poté přidáme zbylý nakrájený česnek a přilijeme polovinu vývaru. Plátky bůčku položíme na králíka, aby se vypekl. Dáme péci do trouby vyhřáté na 160 °C na 45 až 55 minut doměkka. Každých 10 minut podléváme maso výpekem a podléváme vývarem tak, aby vždy bylo do ¾ potopené. • Kastrol poté přendáme na plotýnku a na středním ohni šťávu zredukujeme (vyvaříme) o třetinu. Šťávu případně dochutíme solí. • Podáváme s konfitovaným česnekem, nastavovanou kaší a zdobíme tymiánem. Příprava česneku: • Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme je ze slupky. Dáme je do rendlíku se studeným sádlem spolu s tymiánem. Vše postupně zahříváme až na 90 °C. Při této teplotě vaříme na minimálním ohni pomalu 15 minut. Česnek ve slupce změkne a zesládne. V sádle ho poté necháme i vychladnout. Stačí již jen kdykoli prohřát v pánvi. Příprava nastavované kaše: • Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě doměkka a poté slijeme. Kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě také doměkka. Brambory rozmícháme na kaši spolu s máslem a s horkým mlékem. Přidáme k ní kroupy a zamícháme. Můžeme lehce dochutit solí. Tipy kuchaře: 1. Používejte nejlépe kuřecí vývar. 2. Pokud po česneku trpíte nadýmáním, stroužek podélně rozkrojte a vyndejte z něj klíček. Právě ten problémy způsobuje. Stojí i za česnekovým odérem z úst. 3. Při pečení se snažte, aby byl bůček položený na králíkovi. 4. Pokud by byl vývar slaný, omáčku již není příliš nutné solit. Měla by spíše vyniknout jemná česneková chuť. 5. Sádla dejte tolik, aby byl česnek potopený. 6. Pokud chcete, můžete do kaše přidat máslo. Pokud je kaše příliš hustá, nařeďte ji horkým mlékem. 18 cR1310_13-32.indd 18 10.4.13 13:20