Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 22










     

Česká klasika 3 - strana 22

Jelení guláš Suroviny na 10 porcí: Název položky Jelení plec Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) 1500 g 269,85 Kč Horeca Select Cibule žlutá 600 g 7,74 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 200 g 8,10 Kč Horeca Select Badyán celý 0,5 g 0,38 Kč Česnek český 15 g 3,00 Kč Horeca Select Bobkový list 0,5 g 0,62 Kč Rajčatový protlak 80 g 1,78 Kč 1500 g 67,50 Kč 20 g 0,09 Kč 1g 0,35 Kč Hovězí vývar (vlastní výroba) Sůl Horeca Select Pepř černý, celý archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 35,94 Kč 2 h 30 min Pracovní postup: • Plec očistíme a nakrájíme na kostky 2 × 2 cm. Cibuli nakrájíme nahrubo. V rozpáleném kastrolu na středním ohni rozpustíme sádlo a orestujeme na něm cibuli dotmava. Přidáme badyán a maso. • Maso opečeme za občasného míchání, až pustí šťávu. Tuto šťávu zcela vyrestujeme zpět na tuk. • Přidáme protlak a za stálého míchání zarestujeme. Stačí 2 minuty. • Přidáme nasekaný česnek a bobkové listy. Maso lehce osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. • Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a pomalu pod pokličkou dusíme doměkka. Trvá to asi 1 až 1,5 hodiny, podle stáří masa. Jakmile je maso dokonale měkké, pokrm dochutíme solí a zamícháme. Omáčku necedíme ani nezahušťujeme, rovnou ji podáváme například s čerstvým dalamánkem nebo knedlíkem. Tipy kuchaře: 1. Cibulku je třeba orestovat pomalu do tmavě hnědé barvy, aby guláš získal tělo. 22 cR1310_13-32.indd 22 11.4.13 14:08