Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 24










     

Česká klasika 3 - strana 24

Candát se sardelovým máslem Suroviny na 10 porcí: Název položky Candát filet s kůží chlazený Hmotnost brutto 2000 g Horeca Select Pažitka čerstvá 22,86 Kč 15 g 5,69 Kč 1500 g 16,35 Kč Cena za jednu porci** : archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. 9,96 Kč 50 g Sardelová pasta Obtížnost: 958,00 Kč 100 g Máslo 82 % Horeca Select Brambory varný typ B Kalkulovaná cena (bez DPH) 101,29 Kč 30 min Pracovní postup: • Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, přidáme lžíci sardelové pasty a důkladně umícháme dohladka. • Sardelové máslo rozetřeme na dno pekáčku a položíme na ně očištěné nesolené filety z candáta a potřeme je máslem i z horní strany. • Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 8–9 minut. • Před podáváním necháme rybu půl minuty odpočinout. Na talíři dozdobíme pokrájenou pažitkou a přelijeme výpekem ze sardelového másla. • Podáváme s bramborami. Tipy kuchaře: 1. Pozor, rybu skutečně nesolte, sardelová pasta je sama o sobě hodně slaná. 2. Candáta pečte krátce a během pečení ho několikrát přelijte máslem, aby se nevysušil. 3. Stejným způsobem můžete připravit i jiné ryby. Sardele nebo sardelová pasta se ve starých českých receptech používaly velmi často. 24 cR1310_13-32.indd 24 10.4.13 13:22