Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 26










     

Česká klasika 3 - strana 26

Štika s kerblíkovou omáčkou Suroviny na 10 porcí: Název položky Štika filet Hmotnost brutto 2000 g Kalkulovaná cena (bez DPH) 658,00 Kč Mrkev 300 g 2,97 Kč Pórek 200 g 15,18 Kč 15 g 0,07 Kč Sůl Horeca Select Pepř bílý, celý 1g 0,43 Kč 900 g 89,64 Kč Kerblík čerstvý 20 g 21,91 Kč Citron 50 g 1,30 Kč 500 g 39,95 Kč Máslo 82 % Bílé víno suché archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 82,94 Kč 30 min Pracovní postup: • Na pánev nalijeme bílé víno a postavíme na ni pařák s pokličkou. Pórek nakrájíme na jemné proužky a mrkev nastrouháme na delší nudličky. Na pařák rozprostřeme nejprve mrkev, na ni pak pórek, zakryjeme pokličkou a necháme chvíli dusit na vinné páře. • Mezitím připravíme štiku. Filety nakrájíme na menší, asi 200g porce, osolíme, opepříme a důkladně pokapeme citronem. Pár kapek citronu můžeme kápnout i k zelenině. Porce štiky vložíme na zeleninu, přikryjeme pokličkou a pošírujeme v páře doměkka. • Asi po 10 minutách vyjmeme celý pařák z pánve, ale necháme ho ještě stát zakrytý, aby ryba nevychladla, než připravíme omáčku. • Šťávu, která zbyla na pánvi, přecedíme do rendlíku, lehce osolíme a opepříme a opět zahřejeme. Vmícháme máslo na zjemnění, tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a vložíme nasekaný kerblík. Omáčku již nevaříme. Byla by mastná. Rozmixováním másla s vínem vznikne skvělá emulze. • Porce pošírované štiky servírujeme i se zeleninou, přelitou kerblíkovou omáčkou. Tipy kuchaře: 1. Důkladně omytý citron poválejte dlaní na stole, aby lépe uvolnil šťávu. 2. Pošírování je vlastně vaření ve vodě nebo v páře při nízké teplotě a s přidáním octa nebo vína do tekutiny. Je to velmi šetrný způsob úpravy jídla, ideální právě pro ryby nebo zeleninu – pokrmy zůstávají velmi šťavnaté. 26 cR1310_13-32.indd 26 10.4.13 13:22