Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 28










     

Česká klasika 3 - strana 28

Houbovec Suroviny na 10 porcí: Název položky Houby sušené Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) 90 g 161,91 Kč Rohlík 500 g 17,10 Kč Mléko 1,5 % 370 g 4,03 Kč Horeca Select Cibule žlutá 80 g 1,03 Kč 150 g 18,75 Kč 40 g 1,62 Kč 1g 0,71 Kč Česnek český 20 g 4,00 Kč Citron na kůru 50 g 2,99 Kč Horeca Select Hladkolistá petržel 10 g 1,00 Kč Sůl 10 g 0,04 Kč Máslo 82 % 50 g 4,98 Kč Strouhanka 50 g 0,89 Kč Vejce Horeca Select Sádlo škvařené Horeca Select Majoránka sušená archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 21,91 Kč 60 min Pracovní postup: • Houby předem namočíme do horké vody na 20 min. • Rohlíky nakrájíme na kostky 1,5 × 1,5 cm a namočíme je do mléka. Cibuli najemno nakrájíme a necháme ji zesklovatět na rozpálené pánvi se sádlem. Vymačkáme vodu z hub, přidáme je k cibuli a společně orestujeme dozlatova. Poté je i s cibulí dáme k namočeným rohlíkům. • Přimícháme vejce, majoránku, pepř, sůl, citronovou kůru, utřený česnek a najemno nakrájenou petržel. • Máslem vymažeme formu na biskupský chlebíček a vysypeme ji strouhankou. • Do formy dáme houbovou směs a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C 30 minut. Tipy kuchaře: 1. Houbovec se hodí jako příloha k pokrmům ze zvěřiny, zvěřinovým polévkám či k bramboračce. 28 cR1310_13-32.indd 28 11.4.13 10:16