Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 30










     

Česká klasika 3 - strana 30

Sladký loupák (Makovka) Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Mléko 1,5 % 200 g 2,18 Kč Hladká mouka 500 g 7,45 Kč Cukr krupice 50 g 1,15 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 70 g 2,84 Kč 5g 0,02 Kč Droždí čerstvé 40 g 1,90 Kč Vejce 50 g 6,25 Kč Sůl SUROVINY NA DOKONČENÍ: Vejce 50 g 6,25 Kč Horeca Select Mák modrý 20 g 1,80 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 2,98 Kč 75 min Pracovní postup: • Do mísy nalijeme vlažné mléko (cca 30 °C) a přidáme ostatní suroviny. • Promícháme, přendáme do robotu a necháme míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme ho na 2 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 45 minut zrát. • Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu o síle 4 mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám neodchlipovala nebo se rohlík nerozmotal. • Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. Konce zamáčkneme k plechu a necháme 45 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými vejci a sypeme nemletým mákem. • Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 15 minut, dokud nebudou hnědé. Tipy kuchaře: 1. Mléko použijte polotučné, droždí čerstvé v kostce. 2. Těsto nejlépe vypracujete v robotu, míchejte ho alespoň 10 minut hákem. 3. Loupáky potírejte vejcem až po vykynutí. 30 cR1310_13-32.indd 30 11.4.13 15:58