Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 31










     

Česká klasika 3 - strana 31

Obrácený hruškový koláč Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Hrušky čerstvé 750 g 44,93 Kč Máslo 82 % 170 g 16,93 Kč Cukr krupice 200 g 4,58 Kč Vejce 150 g 18,75 Kč Hladká mouka 200 g 2,98 Kč 30 g 1,08 Kč Zázvor mletý 5g 2,21 Kč Mléko 1,5 % 60 g 0,65 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 9,21 Kč 60 min Pracovní postup: • Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme ji pečicím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru. Na dno vyskládáme nakrájené hrušky. • Utřeme máslo s cukrem a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a zázvor. Nakonec přilijeme mléko. Pečlivě promícháme. • Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho stěrkou. • Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 35 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby a odstraníme dortový ráfek i s papírem. Pak koláč překlopíme na talíř. Poté odstraníme dno formy i s pečicím papírem. Tipy kuchaře: 1. Použijte měkké hrušky máslovky. 2. Místo hrušek můžete použít borůvky, ostružiny nebo maliny, vyzkoušejte i variantu švestkovo-jahodovou nebo borůvkovo-hruškovou. 3. Abyste měli formu dokonale pokrytou pečicím papírem, nejprve si vystřihněte kruh ve velikosti formy (formu na papír obkreslete a vystřihněte), vložte ji na dno, pak změřte výšku ráfku a takový ustřihněte pruh papíru. 4. Suroviny vystačí na jeden koláč, který se dává do kruhové formy o průměru 26 centimetrů. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Kypřicí prášek do pečiva Kalkulovaná cena (bez DPH) 31 cR1310_13-32.indd 31 11.4.13 12:34