Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika 3

Platnost od 24.4. do 21.5.


Česká klasika 3 - strana 8










     

Česká klasika 3 - strana 8

Smažený květák a květákové pyré Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) KVĚTÁK: 3000 g 239,61 Kč Horeca Select Bobkový list 0,5 g 0,62 Kč Sůl 90 g 0,40 Kč Květák čerstvý Hladká mouka 500 g 7,45 Kč Vejce 150 g 18,75 Kč Rostlinný olej 300 g 9,87 Kč Horeca Select Muškátový oříšek 0,2 g 0,14 Kč Máslo 120 g 11,95 Kč PYRÉ: Vývar z květáku 700 g Květák čerstvý 800 g 63,90 Kč Horeca Select Brambory varný typ C 200 g 2,58 Kč Celer bulva 160 g 2,38 Kč 80 g 1,19 Kč Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % 100 g 9,96 Kč Horeca Select Smetana 30 % 200 g 10,98 Kč Horeca Bílý vinný ocet 20 g 0,57 Kč Horeca Select Hladkolistá petržel 0,1 g 0,01 Kč Mléko 1,5 % 200 g 2,18 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 38,25 Kč 40 min Pracovní postup: Příprava květáku: • Očištěné a omyté květáky uvaříme vcelku v hrnci v osolené vodě s bobkovými listy téměř doměkka. Květáky vyjmeme a vložíme je do studené vody s ledem. Tím zastavíme var. Z vody, ve které se květáky vařily, odebereme 700 ml a necháme vystydnout. • Do odebrané vychlazené vody z květáku přisypeme hladkou mouku a metlou vymícháme těstíčko, do kterého zašleháme vejce. • Květáky nakrájíme uprostřed na plátky široké 1,5 cm a obalujeme je v těstíčku. • V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a obalený květák osmažíme dozlatova z obou stran. Příprava pyré: • Zbytek květáku případně ještě pokrájíme na menší kousky. • Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Celer očistíme a nakrájíme na kostky 1 × 1 cm, na stejné kostky nakrájíme i oloupaný brambor. • V kastrolu na středním ohni rozpustíme polovinu másla (2 lžíce) a zpěníme na něm cibuli. Přidáme brambory a celer a vařený pokrájený květák. Vše lehce orestujeme. Stačí 4 minuty za častého míchání. • Přilijeme mléko, smetanu a vývar z květáku. Uvaříme doměkka a rozmixujeme na hladké pyré. Pak ochutíme vinným octem a postupně vmícháme zbytek pokrájeného másla (2 lžíce). Už nevaříme, jen zamícháme a propasírujeme přes síto. Pokrm můžeme dozdobit lístky kerblíku. Tipy kuchaře: 1. Květák nedělte na růžičky, vařte ho v kuse pod pokličkou. 2. Pokud květák není kompletně ponořený, v polovině varu ho otočte. 3. Nebojte se kyselejší chuti pyré, skvěle se doplní s jemným smaženým květákem. 4. Pyré můžete osolit, ale spíše bude stačit slaná chuť z osolené vody. 8 cR1310_01-12.indd 8 11.4.13 10:19