Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - vína a sýry

Platnost od 24.4. do 21.5.


Epikure - vína a sýry - strana 17










     

Epikure - vína a sýry - strana 17

Château Beauchêne Rodinný podnik, vlastněný panem a paní Bernard z oblasti údolí Rhony, s tradicí již od 18. století, ležící 4 kilometry severně od Orange, je bezprostředně obklopen 35 hektary vinic s širokou škálou odrůd používaných v tomto regionu. Celková výměra vinic ve vlastnictví přesahuje 80 hektarů a  zahrnuje produkci hned několika variant červených a  bílých Côtes du Rhône a Villages. Plocha vinic náležících k nejznámější apelaci regionu Châteauneuf-du-Pape je 7 hektarů. Z této plochy naprostá většina náleží červené variantě, bílého se produkuje velmi omezené množství 1000 lahví. Celková produkce přesahuje 400 tisíc lahví ročně. Dominique Bernard, Amandine Bernard famille bernard - propriétaire récoltant Château Beauchêne SELECTION DOMINIQUE • Côtes du Rhône A. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml Château Beauchêne CUVEE BERNARD • Côtes du Rhône A. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 219,90 266, Château Beauchêne CHATEAUNEUF-DU-PAPE, GRANDE RESERVE Château Beauchêne CHATEAUNEUF-DU-PAPE, GRANDE RESERVE • Châteauneuf-du-Pape A. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • Châteauneuf-du-Pape A. O. C. • bal.: 1500 ml • cena za 1500 ml 599,00 724, 1 290,00 1 560, archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Château Beauchêne I přes tradiční vzhled usedlosti je v jejích útrobách nejmodernější vinařská technologie, která umožňuje kvalitu vypěstovaných hroznů přenést do vína. Kromě standardního zrání vína v ocelových tancích je také používána metoda zrání vína v sudech z francouzského dubu. Tyto sudy však nemají pouze obvyklý objem 225 l, ale také se pohybují v  rozmezí 300–600 l. Důvodem větších objemů dubových sudů je nižší míra tříslovin v lokálních odrůdách, než je tomu například v Bordeaux. Míra vlivu zrání na dubovém sudu je nepřímo úměrná jeho velikosti, proto pokud je potřeba víno pouze decentně usměrnit a nikoliv výrazně zkorigovat jeho vývoj, je podstatně příznivější použití větších sudů. Ze stejného důvodu se v naprosté většině používají sudy již alespoň jeden rok použité a zráním v dubovém sudu prochází často jen část vína, zatímco zbytek zraje v nerezové nádobě a následně se scelují. 08* 189,90 229, 78* 79* 90* 17 cE1310_01-25.indd 17 4/11/13 12:58 PM