Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - vína a sýry

Platnost od 24.4. do 21.5.


Epikure - vína a sýry - strana 32










     

Epikure - vína a sýry - strana 32

Sý r y – C h a m p a g n e & F r a n c h e - C o m té CHAMPAGNE & FRANCHE-COMTE N ádhernou krajinou regionu Champagne na severovýchodě Francie protéká řeka Marna, která region dělí na západní světoznámou vinařskou oblast a vlhčí východní část plnou pastvin. Region Champagne je rozdělen do pěti oblastí – Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Montagne de Reims, Aube a Côte de Sezanne – a každá z nich nabízí specifická vína. Zdejší křídové podloží pokrývá tenká vrstva hlíny, takže kořeny révy pronikají hluboko do křídových skal. Oblast známá především šampaňským vínem nabízí i pozoruhodné sýry. V sýru Langres je šampaňské cítit, některé bochníky jsou totiž při zrání omývány vzácným brandy Marc de Champagne. Jižně od  Champagne leží Franche-Comté – původně velmi chudá oblast, jejíž území tvoří z velké části pohoří Jura. Hustě zalesněný region sousedí s  Německem a  Švýcarskem a  je velmi oblíben milovníky horské turistiky. Kromě těžby soli v solivarech, výroby dýmek, klobouků a hodinek nebo broušení drahokamů je oblast proslulá sýry a  uzenými výrobky podle tradičních receptur. Ty nejlepší pocházejí z malých farem a družstev. Petit Sapin Mon Sire Le Bois Blond • měkký zrající sýr • bal.: 230 g • cena za 230 g • měkký zrající sýr • bal.: 230 g • cena za 230 g 99,90 114, 79,90 91, 89* Caprice des Dieux 89* CAPRICE DES DIEUX JEDNOHUBKY SE SÝREM CAPRICE DES DIEUX, SUŠENOU ŠUNKOU A ŠVESTKAMI Caprice des Dieux je průmyslově vyráběný sýr, který v 50. letech minulého století vyvinul Jean Noël Bongrain, zakladatel stejnojmenného podniku na zpracování mléka. Na cestu k zákazníkům se poprvé vydal v roce 1956. • 125 g Caprice des Dieux • 8 plátků sušené šunky • 16 sušených švestek Oválný sýr z  kravského mléka s  bílou plísní na  povrchu má jemnou chuť s  lehkým nádechem lískových ořechů. Vyznačuje se krémovou konzistencí a vysokým obsahem tuku v sušině 60 % – během procesu výroby se totiž mléko obohacuje o smetanu. Sýr nakrájejte na  16 kousků. Plátky šunky podélně rozřízněte. Švestku vmáčněte do  kousku sýra a  zabalte do  šunky. Propíchněte párátkem. Vložte na  5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Podávejte vlažné. • sýr s bílou plísní na povrchu • bal.: 125 g • cena za 125 g 63,90 73, archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 49* 32 cE1310_26-48.indd 32 SUROVINY FRANCOUZSKÁ VÍNA A SÝRY 10.4.13 13:41