Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Dušená šunka...

Platnost od 24.4. do 7.5.


Dušená šunka... - strana 14










     

Dušená šunka... - strana 14

Kedlubnová polévka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Polévka: Kedlubny čerstvé Máslo 82 % Horeca Select Cibule žlutá Zeleninový vývar (vlastní výroba) Mléko 1,5 % Horeca Select Smetana 30 % Sůl Horeca Select Muškátový oříšek celý Horeca Select Pepř bílý, mletý Řeřicha čerstvá Máslová jíška: Hladká mouka Máslo 82 % 1300 g 150 g 100 g 1000 g 300 g 200 g 20 g 1g 1g 50 g 83,85 Kč 14,94 Kč 1,29 Kč 28,10 Kč 3,27 Kč 10,98 Kč 0,09 Kč 0,70 Kč 0,45 Kč 9,50 Kč 100 g 80 g 1,49 Kč 7,97 Kč Cena za jednu porci** : 16,26 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min 1. Při přípravě polévky můžeme místo jíšky zahustit pyré z pečených či vařených brambor a těsně před naléváním do talíře ji tyčovým mixérem našleháme do pěny. 2. Na přípravu polévky můžeme použít mladé kedlubny nebo kedlubny „ goliášky“. Vždy však musejí být křehké, ne dřevnaté. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH PLATNOST NABÍDKY OD STŘEDY 24. 4. DO ÚTERÝ 30. 4. 2013 90 12, 14,84* 14 cF1310_01-16.indd 14 Kedlubna s natí původ: Itálie bal.: 1 ks cena za 1 ks 90 54, 63,14* Smetana 31 % bal.: 1 l cena za 1 l 90 12, 14,84* Cibule kuchyňská žlutá vel.: příčný průměr 90+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 5 kg, cena za 1 kg 10.4.13 13:01 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava jíšky: Na másle restujeme zvolna mouku za stálého míchání až do chvíle, kdy mouka ztratí svou „syrovou“ chuť (cca 4–5 minut). • Příprava polévky: Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky (malou část si odložíme na přípravu nudliček). Cibuli oloupeme a nakrájíme rovněž na plátky. Cibuli s kedlubnami osmahneme krátce na másle, následně vše zalijeme zeleninovým vývarem, mlékem, ochutíme solí, muškátovým oříškem, bílým pepřem a vaříme doměkka. Jakmile jsou kedlubny měkké, tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, zahustíme světlou máslovou jíškou dle potřeby a provaříme 15 minut. Polévku následně přecedíme a zjemníme smetanou, polévku opravdu jen lehce převaříme. • Příprava kedlubnových nudliček: Část oloupané kedlubny, zejména nazelenalé části, nakrájíme na jemné dlouhé nudličky. Ty krátce orestujeme těsně před servírováním na malé části másla. • Servírování: Polévku naléváme do nahřátého hlubokého talíře. Do středu stočíme orestované nudličky kedlubny. Polévku doplníme nastříhanou řeřichou.