Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Dušená šunka...

Platnost od 24.4. do 7.5.


Dušená šunka... - strana 15










     

Dušená šunka... - strana 15

Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a salátem s pečenou paprikou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Chobotnice: Chobotnice chlazená Mrkev Celer (Bulva) Petržel kořenová Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Nové koření, celé Horeca Select Bobkový list Olej slunečnicový Sůl Ochucený olej: Olivový olej extra panenský Česnek český Feferonka červená Sůl Fleur de Sel Pyré: Kukuřice cukrová zrno – mražená Šalotka Máslo 82 % Zeleninový vývar (vlastní výroba) Olivový olej extra panenský Sůl Fleur de Sel Salát: Paprika červená, čerstvá Olivový olej extra panenský Cibule červená Sůl Fleur de Sel Polníček Frisée Limetka 2500 g 130 g 120 g 120 g 100 g 1g 1g 1g 100 g 20 g 822,50 Kč 1,29 Kč 1,79 Kč 2,63 Kč 1,49 Kč 0,35 Kč 0,41 Kč 1,24 Kč 3,29 Kč 0,09 Kč 100 g 25 g 25 g 1g 11,00 Kč 5,00 Kč 2,75 Kč 0,50 Kč 500 g 110 g 150 g 300 g 50 g 5g 17,13 Kč 6,59 Kč 14,94 Kč 8,43 Kč 5,50 Kč 2,50 Kč 500 g 50 g 100 g 1g 30 g 30 g 250 g 29,95 Kč 5,50 Kč 1,29 Kč 0,50 Kč 6,60 Kč 2,99 Kč 11,48 Kč 96,77 Kč Tipy kuchaře: 1. Při přípravě pyré je velmi důležité zachovat suroviny velmi teplé i při mixování, a tak je termo mixér výborným pomocníkem. Docílíte s ním vyšší jemnosti pyré. 2. U chobotnice je výhodou, že si ji předvaříte i den předem a ve chvíli servisu ji už jen dokřupava ogrilujete. To znamená, že máte pokrm v několika minutách hotový a jeho příprava nezpomaluje a nekomplikuje průběh výdeje. 3. Výslednou chuť kukuřičného pyré vám vždy ovlivní kvalita kukuřice. Proto si kupujte jen tu kvalitní. 2h • Příprava zeleninového vývaru: Očištěnou, omytou zeleninu nakrájíme na hrubší kousky a orestujeme ji na oleji dozlatova. Zalijeme ji vodou, přidáme koření, sůl a přivedeme k varu. Pak snížíme příkon tepla a vaříme „táhnutím“ 1 hodinu. Poté vývar ponecháme zchladnout a nakonec přecedíme. • Příprava chobotnice: Při čištění chobotnice jí odřízneme oči, odstraníme kusadla a zbytek hlavy použijeme. Chobotnici důkladně propláchneme. Pak ji vložíme do zeleninového vývaru a vaříme táhnutím asi 90 minut. Maso chobotnice musí být měkké tak, že nám po napíchnutí na vidličku samo sklouzne dolů. Následně chobotnici vyjmeme z vývaru, necháme ji zchladnout a dobře ji osušíme. Osušenou chobotnici naporcujeme. Jednotlivé porce opečeme na pánvi dozlatova, osolíme a nakonec potřeme ochuceným olejem z feferonek a česneku, který jsme si připravili krátkým zahřátím na plátky krájených feferonek a česneku v oleji. • Příprava pyré: Očištěnou šalotku nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na oleji. Pak přidáme kukuřici, lehce orestujeme a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka. Pak kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, do kterého vmixujeme kostky vychlazeného másla. V závěru přípravy přilijeme trochu olivového oleje, který přidá pyré na lesku. Vše dochutíme solí. • Příprava salátu: Omyté papriky potřeme důkladně ze všech stran olejem a vložíme je do pekáče. Pečeme na 200 °C, dokud nám nezhnědnou (asi 15 minut). Slupka na povrchu paprik musí „zpuchřet“. Takto upečené papriky necháme odležet asi 5 minut přikryté pod potravinářskou fólií. Papriky pak snadno zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme je na větší výseče. Na malém množství olivového oleje krátce orestujeme výseče červené cibule, přidáme nakrájenou, oloupanou papriku, ochutíme solí a prohřejeme. Při servírování vmícháme čerstvé. Jako doplněk si ogrilujeme půlky limetek, kterými si host dochutí celý pokrm. • Servírování: Na nahřátý talíř cukrářským sáčkem nebo lžící naaranžujeme kukuřičné pyré, to doplníme grilovanou chobotnicí a salátkem s paprikami. MRAŽENÉ Chobotnice kuchaná 00 329, 378,35* cF1310_01-16.indd 15 lat.: Octopus vulgaris vel.: 900–1800 g/ks původ: Maroko, lov cena za 1 kg 80 55, 64,17* Kukuřice extra sladká bal.: 2,5 kg cena za 1 kg 00 73, 83,95* Extra panenský olivový olej původ: Itálie bal.: 5 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 15 10.4.13 16:04