Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Grilmánie

Platnost od 2.5. do 8.5.


Grilmánie - strana 8










     

Grilmánie - strana 8

Ovoce a zelenina na každý den. Praha-Černý Most Ovoce a zelenina Výběr nejlepšího ovoce a zeleniny z Globusu. Ladislav Sobota ODDĚLENÍ OVO C E A Z E L E N I N Y Hrozny bílé Thompson Seedless balené, Indie 1 kus, 500 g (100 g = 6,98 Kč) 90 34, Žampiony bílé balené, Česká republika 1 ks, 500 g (100g = 5,98 Kč) 90 Brusinky proslazené l é 90 Paprika bílá 29, balené, USA, Kanada nebo Chile 1 ks, 100 g 9 14,90 bezpeckové Ředkvičky červené svazek, Česká republika 1 kus 90 9, Cibulka lahůdková svazek, Česká republika 1 kus nová sklizeň z Polabí 9, volná, Řecko 1 kg 39,90 nová sklizeň z Polabí Svěží chuť jarních pomazánek. S jarem se do naší kuchyně opět dostávají čerstvá zelenina a bylinky. Zkuste je využít při přípravě studených pokrmů, například lehkých jarních pomazánek! Vyzkoušejte naše tipy, díky kterým vytvoříte chutnou snídani, rychlou svačinu, originální pohoštění nebo zdravou a lehkou večeři, a to během pouhých pár minut! Pažitkovobazalková tvarohová pomazánka S U R OV I N Y N A 4 P O R C E 350 – 400 g měkkého tvarohu, 200 g másla, 8 –10 lžic slunečnicového oleje, 30 g bazalky a čerstvá pažitka POSTUP Máslo necháme odstát při pokojové teplotě, aby změklo, a potom ho utřeme do pěny. Přidáme tvaroh, olej, nasekanou pažitku a bazalku (množství bylinek záleží především na naší chuti). Metlou směs promícháme a můžeme servírovat. 8 Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou S U R OV I N Y N A 4 P O R C E 300 g ředkviček, 130 g lučiny, 4 vejce, 1 větší cibule, 4 lžíce bílého jogurtu, čerstvá petrželka P OS T U P Ředkvičky očistíme, nastrouháme nahrubo a pak z nich vymačkáme přebytečnou vodu, aby pomazánka nezřídla. Do stejné misky nahrubo nastrouháme uvařená vejce, přidáme lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (můžeme použít i červenou) a nasekanou petrželku. Pomazánku metlou důkladně promícháme a podáváme s čerstvým pečivem. Jemná pomazánka z kedluben S U R OV I N Y N A 4 P O R C E 200 g lučiny nebo žervé, 1–2 kedlubny, trochu mléka nebo bílého jogurtu, mletý kmín, pažitka nebo cibulová nať, sůl POSTUP Oloupané kedlubny nastrouháme najemno a smícháme s lučinou nebo žervé. Přidáme mléko či bílý jogurt, kmín, jemně pokrájenou pažitku nebo cibulovou nať a podle chuti osolíme.