Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Grilmánie

Platnost od 2.5. do 8.5.


Grilmánie - strana 9










     

Grilmánie - strana 9

Praha-Černý Most Pultový prodej Zanavyku a meisterio – sýry na gril Litevské zapékané tvarohové sýry vynikají pikantní chutí grilovaného sýru. Tvaroh se vyždímá, presuje a pomazává speciální směsí z koření a solí. Na závěr se sýr zapéká v troubě, aby se koření na povrchu lépe zafixovalo. Hodí se do salátu nebo jako chuťovka k lehkému ovocnému vínu nebo pivu. Jeho chuť zvýrazníte zahřátím v troubě, mikrovlnce nebo na grilu. Díky nízkému obsahu tuku po této grilovačce nepřiberete. e EXKLUZIVNĚ V GLOBUSU Vše pro domácí chlebíčky. Zanavyku 22 % t. v s. 19,90 Kč 100 g Meisterio 22 % t. v s. 19,90 Kč 100 g Mozzarella 90 19, německý sýr z čerstvého mléka, vyniká svou vláčnou strukturou a lehce nakyslou chutí, je oblíbený v teplé kuchyni na pizze, v omáčkách, na těstovinách, ve studené kuchynise hodí do zeleninových salátů, především známého Caprese 100 g 50 28, Řecké tzatziky 100 g 90 6, 90 8, Okoun nilský sladkovodní dravec, má narůžovělé maso jemné chuti, které není třeba příliš kořenit, 100 g Lovecký sýr 47 % t. v s., 90 19, s česnekem, s pepřem polotučný sýr původem z Litvy je obalen ve speciální směsi koření, pepři nebo má česnekovou příchuť, jeho chuť nejvíc vynikne při přímé konzumaci 100 g Císařský sýr 45 % t. v s. Niva 50% t. v s. přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chemických přísad, vyrábí se tradičním způsobem, což představuje především solení na sucho, můžeme ho použít do teplé i studené kuchyně, doporučujeme s bílým ušlechtilým sladkým vínem 100 g 90 27, 90 13, má vláčnou konzistenci a sladkou chuť s ořechovým podtónem, vhodný na přípravu teplých sýrových specialit, doporučujeme dezertní vína typu Ryzlink, Sylvánské či Burgundské 90 100 g Sýrová pomazánka s česnekem 100 g 12,50 19, 90 12, Švejkův salát 100 g 6,90 11,90 15,90 Norský salát s krabí příchutí 100 g 7,90 11,90 Gurmánská lahůdka snadno a rychle m n a ů k a c Šunková pomazánka Sladkovodní dravec okoun nilský pochází z Afriky a má narůžovělé maso jemné chuti, které není třeba příliš kořenit. Má nízký obsah tuku a hodí se pro smažení, zapékání, grilování i k přípravě na páře. 100 g 12,90 Nilský okoun v parmezánu Suroviny na 4 porce: 400 g filet okouna nilského, 60 g parmezánu, c 2 vejce, 2–4 lžíce hladké mouky, 1–2 lžíce mléka, sůl a pepř Příprava: Do misky rozklepneme vejce a vmícháme strouhaný parmezán, mouku a mléko. Těstíčko osolíme, opepříme a můžeme přidat i kapku citronové šťávy. Okouna osolíme po obou stranách a namočíme do těstíčka. Maso položíme na rozehřátou pánev a osmahneme z obou stran. Můžeme podávat třeba s opečenými brambůrkami či bramborovou kaší. 9