Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Bazény, kompresor, kajak

Platnost od 2.5. do 8.5.


Bazény, kompresor, kajak - strana 8










     

Bazény, kompresor, kajak - strana 8

RECEPTY řapíkatého celeru Kousek – do kuchyně v každém směru! řapíkového celeru Salát z Potřebujeme: • 400 g řapíkatého celeru • 1 fenykl • 1 červenou a 1 žlutou papriku • 1 cibuli • 2 lžíce oleje • 125 ml bílého vína • 100 g měkkého sýra podle chuti • 200 g uvařeného nebo upečeného kuřecího masa • 1 svazek pažitky Na zálivku: • 150 g zakysané smetany • šťávu z 1 citronu • 2 lžíce octa • 1 lžíci středně ostré hořčice • 2 lžíce rybízového želé • sůl a mletý pepř Postup: Celer a  fenykl očistíme a  nakrájíme na  tenké plátky. Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm krátce opečeme. Podlijeme bílým vínem, přikryjeme pokličkou a na středním ohni dusíme zhruba 10 minut, potom necháme vychladnout. V  misce smícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, ocet, hořčici, rybízové želé, sůl a pepř. Zálivku vmícháme do zeleniny. Sýr nakrájíme na tenké proužky, maso na přiměřené kousky. Pažitku omyjeme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Salát upravíme na  mísy, poklademe kousky sýra a  masa, posypeme pažitkou a ihned podáváme. Pramen a foto: Saláty, Nakladatelství SLOVART h Caponata –eleorikáová směs z nn Potřebujeme: • 4 lžíce olivového oleje • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky • 2 červené cibule, nakrájené na plátky • 450 g lilků, nakrájených na kostičky • 1 najemno nakrájený stroužek česneku • 5 nakrájených rajčat • 3 lžíce červeného vinného octa • 1 lžíci cukru • 3 lžíce zelených oliv bez pecek • 2 lžíce kaparů, ne však naložených v octě • sůl a pepř • 4 lžíce nasekané čerstvé hladké petrželové natě • ciabattu nebo panini k podávání Postup: Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme polovinu olivového oleje. Přidáme plátky celeru a cibule a opékáme při nízké teplotě 5 minut, až zelenina změkne, ale nezmění barvu; občas zamícháme. Přidáme zbývající olej a  lilky. Za  častého míchání opékáme asi 5 minut, až lilky začnou hnědnout. Přidáme česnek, rajčata, ocet a  cukr a  dobře promícháme. Směs zakryjeme pergamenovým papírem (papírem na pečení) a zvolna dusíme asi 10 minut. Odstraníme papír, vmícháme olivy a kapary a podle chuti osolíme a opepříme. Směs přendáme do mísy a necháme zchladnout na  pokojovou teplotu. Zeleninu posypeme nakrájenými listy petržele a podáváme s čerstvým italským pečivem nebo bagetou a rohlíky. Pramen a foto: Velká italská kuchařka, Nakladatelství SLOVART Brn8, OZa8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - Řapíkatý celer hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland!