Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chřest, pivo, sele

Platnost od 8.5. do 4.6.


Chřest, pivo, sele - strana 15










     

Chřest, pivo, sele - strana 15

spočívá v  předchozím přeříznutí míchy). Spařený humr se buď vyjme a  porcuje k dalším úpravám, nebo se nechá dovařit, čímž získá typickou červenou barvu. Doba vaření se řídí podle váhy a  následného zpracování. Živý humr je po dvou minutách varu usmrcen, a  pokud ho chcete servírovat vařeného, od této chvíle přidávejte 12 minut na prvních 500 g váhy a na každých dalších 500 g ještě po 5 minutách. Podáváte-li vařeného humra vcelku, u talířů stolovníků nesmějí chybět kleště a vidličky na humry. Pokud jste vařící lázeň použili pouze k  usmrcení humra, můžete jeho maso péct, blanšírovat nebo grilovat, přidat do hustých polévek a omáček, případně využít ve studené kuchyni k  přípravě řady salátů. Z  nejchutnějšího masa vyloupaného z  klepet a  ocasu lze upéci nebo ugrilovat výtečné medailonky. DOVÁŽÍME Z USA „Humr může výjimečně dorůst až do váhy 20 kg. Je však velmi obtížné určit jeho stáří, protože po odhození krunýře neexistuje způsob, jak věk zjistit. Nicméně vědci věří, že někteří humři žijí až 100 let.“ Bernd Mosig, Boston trading office GRILOVANÝ HUMŘÍ OCAS SCAMPI A H UMROVÝ BISQUE RADY ŠÉFKUCHAŘE HUMR NA HOVĚZÍM STEAKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Humr evropský Humr severský • lat.: Homarus americanus • vel.: 450–1360+ g/ks • původ: USA, lov • cena za 1 kg • lat.: Homarus gammarus • vel.: 1600+ g/ks • původ: Francie, lov • cena za 1 kg • lat.: Nephros norvegicus • vel.: 16–20 ks/kg • původ: Dánsko, lov • cena za 1 kg 719,00 826, 1 199,00 1 378, 369,00 424, 85* 85* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Humr kanadský Chystáte-li se humra servírovat vcelku, přivažte ho před vařením břišní stranou k dlouhé vařečce, aby zůstal rovný. Dejte pozor na poškození tykadel, která na talíři působí velmi dekorativně. Ze hřbetní části zabitého nevařeného humra můžete vyjmout humří morek, tzv. „corail“. Nachází se před ocasním krunýřem, za syrova je tmavozelený a  používá se k  výrobě humřího másla. Po uvaření zčervená a ztvrdne. Maso z  ocasu snadno vyloupáte bez použití nože. Ocas musíte odkroutit od krunýře a  rukou zatlačit ze stran na zadeček. Tím ocas rozlousknete, krunýř se otevře a maso zůstane nepoškozené. 35* 15 cE1311_12-15.indd 15 25.4.13 10:57