Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chřest, pivo, sele

Platnost od 8.5. do 4.6.


Chřest, pivo, sele - strana 8










     

Chřest, pivo, sele - strana 8

8 cE1311_08-11.indd 8 Leffe Bruin • původ: Belgie • svrchně kvašené speciální tmavé pivo • bal.: 1× 330 ml • cena za 330 ml Hoegaarden White • původ: Belgie • pšeničné světlé pivo • bal.: 1× 330 ml • cena za 330 ml hlavního kvašení je většinou kratší než tři dny. Spodní kvašení probíhá při nižší teplotě 6–12 °C a  kvasinky na konci procesu sedají na dno. Proces hlavního kvašení je naopak delší, trvá asi týden. Jako třetí způsob se používá tzv. spontánní kvašení divokými kvasinkami ze vzduchu, pivo tohoto typu se však vyrábí pouze v zimním období. Klasické české pivo vzniká spodním kvašením, které uplatňuje většina velkých českých pivovarů. Svrchně kvašená piva jsou oblíbená především v Německu. Lindemans Kriek • původ: Belgie • speciální tmavé pivo s příchutí třešně • bal.: 1× 375 ml • cena za 375 ml 69,00 83, Chimay Peres Trappistes Rood • původ: Belgie • svrchně kvašené nepasterizované pivo • bal.: 1× 750 ml • cena za 750 ml 49* 50 23, 44* 28, 90 18, 87* 22, 139,00 168, 19* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH SVĚTOVÉ ČESKÉ PIVO Ná p o je Pivo je nejčastějším pojmem, který si lidé kdekoli na světě při vyslovení názvu Česká republika vybaví. Na zdejším území totiž roste věhlasný chmel a česká piva mají ten správný říz. P iva se dělí podle několika kritérií (viz rámeček Dělení je věda), především podle způsobu kvašení. Vyrábějí se piva kvašená svrchně (Ale, pšeničná, Stout, Porter, Trapist) či spodně (Pils, Bock, Märzen, piva bavorského typu). Svrchní kvašení probíhá při teplotě 15–20 °C a na konci procesu jsou kvasinky vynášeny oxidem uhličitým k  povrchu, kde vytvoří tzv. deku. Taková piva procházejí procesem hlavního kvašení zpravidla dvakrát – tím se v  pivu navyšuje obsah alkoholu. Doba EPIKURE 24.4.13 16:38